Foto @ Badmintonbladet

Debat?: Hvidovre og Dybbøl i clinch over holdopstilling til U13 DM

Loading

I forbindelse med U13 DM for hold har der været en uoverensstemmelse mellem Hvidovre Badminton Club og Dybbøl Badminton angående en holdopstilling i den afsluttende kamp.

Hvidovres Carsten Werge har sendt nedenstående indlæg til debat. Fra Dybbøls formand Peter Andreasen har vi modtaget svaret til Carsten Werge i en mail, som kan læses nederst på denne side.

Er der basis for en debat?

Jeg er målløs!
Som en mand der virkelig holder af badminton og bare ønsker, at sporten igen får tag i de unge, så Danmark kan fastholde sit fantastiske internationale niveau, troede jeg ikke mine egne ører, da jeg denne søndag morgen blev mindet om, hvor snævertsynet og egoistisk der åbenbart tænkes i nogle af landets klubber.

Hvidovre Badminton Club havde egentlig ikke kvalificeret sig til weekendens DM for U13 hold, men da der pludselig manglede hold til at fylde DM-finalen ud, var svaret selvfølgelig ja tak. Et hold-DM er en super god oplevelse for børnene og for deres udvikling af fællesskabet.

Lørdagen blev en fin dag, selv om HBC som ventet tabte sine kampe, men vores talenter fik spillet en masse gode og udviklende opgør mod andre klubbers unge spillere.

HBCs cheftræner, Rune Ulsing, tilbragte lørdagen med vores hold i Middelfart, og da han af private årsager kørte hjem til Hvidovre sent lørdag aften, havde han lige afftalt med vores DM-holdleder, at holdopstillingen til næste dags kamp om 11-12 pladsen mod Dybbøl skulle være identisk med dén, der havde været brugt i den sidste af lørdagens kampe.

Søndag morgen blev holdseddelen afleveret til tiden, men den der skriver disse linjer opdagede hjemmefra via livescore, at der åbenbart var byttet om på vores to mixeddoubler. Derfor ringede jeg prompte til vores holdleder i Middelfart, så vi kunne få rettet fejlen mens tid var.

HBCs frivillige holdleder kom straks i kontakt med Dybbøls holdleder, og sagde at han lige ville gå op og få justeret opstillingen, altså byttet rundt på vores to mixeddoubler, men den hjælpsomme leder fra Dybbøl påtog sig ”venligt” den lille opgave.

Efterfølgende har vi så opdaget hvorfor.

For Dybbøls leder smuttede op til turneringsledelsen, lagde en protest over at HBC havde stillet deres to mixeddoubler forkert op, og DM-arrangøren var derfor på grund af det formelle regelsæt nødt til at give Dybbøl medhold i protesten.

Lad mig for en god ordens skyld præcisere, at kampen på dette tidspunkt IKKE var sat i gang!
Men det ændrer ikke ved, at Dybbøl fik forhindret, at HBCs opstilling blev justeret og derfor blev HBC i stedet dømt som taber af de to kampe.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er målløs over, at Dybbøl vil være dette bekendt.

I HBC var vores udgangspunkt for at stille med et hold til DM, at nogle af de spillere der ikke normalt får så mange oplevelser ved turneringer etc., kunne få en fed weekend med gode venner, god badminton og højt humør.

Selvfølgelig var udgangspunktet også, at vi skulle vinde så mange kampe som muligt, men overordnet blev denne tur primært set som en kærkommen lejlighed til at motivere de spillere, der stadigvæk ikke er helt overbeviste om, at der skal satses på badminton.

I stedet sluttede DM-arrangementet med en opvisning i, hvordan sejre – selv på skrivebordet – er vigtigere end hensyntagen til at arbejde for, at vores (U13) børn overvejende får nogle gode oplevelser med sporten.

Tænk, at man i Dybbøl vil være bekendt at gøre sådan her i en kamp om 11-12 pladsen…..

I skrivende stund kender jeg ikke udfaldet af de resterende kampe i holdkampen mellem HBC og Dybbøl og for at være helt ærlig, så er jeg fløjtende ligeglad.

En lille fugl har så i øvrigt også hvisket mig i øret, at Dybbøl endda spillede U13 DM med spillere fra Aabenraa for at kunne stille et hold.

Men hvis det passer, så har vi i HBC selvfølgelig ingen problemer med dét, fordi det for os handler om, at få så mange som muligt til at spille badminton. Også ud fra devisen om, at badminton er verdens bedste sport, og jo flere gode spillere der er rundt omkring, desto bedre bliver vores egne spillere.

Selvfølgelig står det ikke i Grundloven, at Dybbøl behøver at være enig med mig her.

Men i min optik er jeg sgu nødt til at referere til troubadouren John Mogensens gamle vise om, at ”Dybbøl(mølle) maler helt ad helvede til”.

Jeg håber, at dette lille indlæg kan sætte skub i nogle tanker, måske ligefrem kan starte en principiel debat om, hvordan vi bør gribe tingene an for igen at sikre, at flere børn vælger badminton som deres foretrukne sport og hobby.

Og så håber jeg faktisk også, at Dybbøl stikker HBCs U13-hold en kæmpe undskyldning!

Med venlig hilsen
Carsten Werge
HBC


Svaret fra Dybbøls formand Peter Andreasen:

Hej Carsten

Allerførst tak for din feedback fra weekendens U13 DM – omend en noget træls en af slagsen, som jeg håber at kunne nuancere lidt 🙂

Som udgangspunkt kan jeg – og Dybbøl Badminton – kun være 100% enig i din betragtning om, at vi alle kun ønsker det bedste for den sport, vi alle holder utrolig meget af og kun ønsker det bedste! Derfor er jeg naturligvis ked af, at du udtrykker dig som om, at det er hele klubben der har været i Middelfart – og at det dermed skulle være et udtryk for, hvorledes vi generelt ønsker at fremstå som klub – det er ikke tilfældet!

Da jeg ikke selv var i Middelfart, har jeg – ligesom dig – kun historien fra anden hånd. Derfor har jeg ikke behov for at gå ind i detaljer om hvorvidt den ene eller anden har gjort/sagt et eller andet – en historie har altid 2 sider.

Hvad jeg derimod gerne vil medgive og naturligvis skal beklage er, at de der var til stede ikke kunne finde en pragmatisk løsning til glæde for ungerne – det er dem, det drejer sig om og vi skal gøre alt hvad vi kan, for at de får alle de gode oplevelser, de kan få med fjerbolden.

Jeg håber, vi trods denne trælse oplevelse kan lære af det og gøre vores til at børnene i HBC og Dybbøl fremover får ligeså mange gode oplevelser som muligt – og se fremad mod alle de gode ting vi skal gøre for at sikre sportens fremtid!

Vi afholdt i øvrigt selv årets U11 DM for hold og her havde vi alle en rigtig fed weekend.

God sommer til dig og HBC – måske vi mødes i en hal i næste sæson 🙂

Hilsen 

Peter Andreasen
Formand – Dybbøl Badminton

Læs også

Hvidovre svinger med sablen

Der er blæst til konflikt mellem Hvidovre Badminton Club og Hvidovre kommune. Tidligere på året …