DM: Favoritterne klar til semifinalerne

Loading

Kvartfinalerne til DM blev uden de helt store overraskelser, hvor mange af favoritterne leverede sikre sejre. Kun i én af kampene i herresingle, dame- og herredouble tabte det seedede par.

Persson pressede Jan Ø.
Jan Ø. Jørgensen var fra start af under pres fra en velspillende Joachim Persson, i den første af herresingle kvartfinalerne til DM. Men selvom Jan Ø. kun var foran en gang i løbet af første sæt, var det nok til at vinde dette. Cifrene lød på 22-20. Andet sæt vandt Jan Ø. 21-15.
Andenseedede Hans-Kristian Vittinghus var oppe mod talentet Rasmus Gemke, og selvom HK sikkert vandt første sæt, var det lige ved at gå galt i andet. Først til allersidst fik HK sat trumf på og vandt 21-19.

Christian Lind Thomsen var oppe mod Patrick Bjerregaard og her blev det til en sikker sejr til Skovshoveds nummer to, da han med 21-10 og 21-8 kunne spille sig i semifinalen. Kim Bruun og Rasmus Messerschmidt havde en lang fight, som i sidste ende blev med Bruun som vinder. Messerschmidt havde ellers vundet første sæt 21-12, men med 21-15 og 21-8 fik Bruun hentet sejren.

I semifinalerne møder Jan Ø. Jørgensen Kim Bruun, og Hans-Kristian Vittinghus møder Christian Lind Thomsen.

Overraskelse i damedouble
Det blev til en enkelt overraskelse i damedouble kvartfinalerne, hvor Maiken Fruergaard og Sara Thygesen i tre sæt besejrede Mette Schjoldager og Marie Røpke. Schjoldager og Røpke var seeded som firer til DM, og nederlaget i kvartfinalen må derfor ses som en overraskelse. Fruergaard og Thygesen skal nu møde Maria Helsbøl og Lena Grebak i semifinalen. Grebak/Helsbøl slog Tinne og Line Kruse i to sæt.

Lyset gik
I den anden semifinale står, ikke overraskende, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som ganske sikkert slog Amanda Madsen og Isabella Nielsen. Christinna og Kamilla møder nu Rikke Søby og Julie Finne-Ipsen, som vandt over Celine Juel og Camilla Martens. De to kvartfinaler vil nok mest blive husket for at lyset i Frederiksberg Hallerne gik, og man derfor havde en længere pause i kampen.

Mathias Boe og Carsten Mogensen, som er storfavoritter til DM, startede sløjt og var bagud ved opholdet mod Victor Svendsen og Aske Lauritsen. Men så tog rutinen over, og sættet sluttede med en 21-14 sejr til Boe og Mogensen. Andet sæt blev vundet med 21-16.

En medrivende kamp
Boe og Mogensens modstander bliver David Daugaard og Mathias Christiansen, som i fredagens mest medrivende kamp vandt med 21-13 og 21-14 over Frederik Søgaard og Martin Faaborg. Det var tydeligt at se at begge par var sat op til kampen, og der var hård fight i hver duel.

De to sidste kampe var Anders Skaarup/Kim Astrup mod Mads Emil Kristensen/Mathias Hansen og Oliver Babic/Kasper Antonsen mod Mads Conrad/Mads Kolding. Her vandt favoritterne Skaarup/Astrup med 21-16 og 21-10. Conrad og Kolding var ganske sikre i første sæt, da de med 21-7 satte Babic og Antonsen til vægs. Conrad og Kolding vandt andet sæt 21-14.

Husk vi følger DM på vores liveblog!
– Liveblog fra DM i badminton 5. februar
– Liveblog fra DM i badminton 6. februar

Resultaterne fra DM i badminton

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.