Efter dagens sejr er Hans-Kristian Vittinghus klar til kvartfinalen mod Kento Momota. Foto @ Annette Vollertzen

Dutch Open: Syv ud af ti gik videre til kvartfinalerne

Loading

I dag skulle danskerne ved Dutch Open forsøge at kvalificere sig til morgendagens kvartfinaler. Resultatet blev syv ud af ti danske sejre ved den velbesøgte Grand Prix turnering, hvoraf singlerne leverede seks af sejrene.

Alle seks singler vandt i dag deres kampe. Først overlevede Emil Holst en matchbold i andet sæt mod indiske Subhankar Dey, inden han vandt tredje sæt i overbevisende stil 21-11. I morgen møder han verdens nummer ti og sidste års vinder af turneringen, Tzu Wei Wang, som fører to-nul i indbyrdes opgør over danskeren.

Dernæst tog de fire danske damesingler fire sejre – alle i to sæt. Først sikrede Mette Poulsen sig sin kvartfinaleplads med en sejr over hollandske Gayle Mahulette. I morgen møder nu hun sin landsmand, Natalia Koch Rohde, der i dag spillede sig videre ved at overvinde tyske Luise Heim med cifrene 21-12, 21-9. Mia Blichfeldt og Sofie Holmboe Dahl spillede sig også videre til kvartfinalerne.

Oversigt over dagens kampe ved Dutch Open

Den sidste danske single til at spille sig videre til kvartfinalerne var Hans-Kristian Vittinghus. Han mødte skotske Kieran Merrilees, og inden kampen førte han to-nul i indbyrdes opgør over den noget lavere rangerede skotte. Kampen gik i tre sæt, og Hans-Kristian Vittinghus mener, at vedligeholdelse af et højt tempo var afgørende i tredje sæt:

– Det var afgørende at jeg fik sat tempoet lidt op igen i tredje sæt, så han ikke fik så stor succes med sit angreb som han havde i andet sæt, siger Hans-Kristian Vittinghus til BadmintonBladet.

Kento Momota venter i morgen

Normalt ser vi Hans-Kristian Vittinghus ved de større turneringer. Men der er rigeligt med udfordring ved Grand Prix turneringer, og ifølge danskeren er det en god mulighed for at få arbejdet på sit spil:

– Det er helt fint at spille en Grand Prix turnering. Det er nu heller ikke så uvant for mig. Spiller en gang i mellem en af de lidt mindre turneringer. Føler egentlig ikke rigtig noget øget pres ved det, men glæder mig bare over at få nogle sejre og kunne arbejde med spillet flere dage i streg, siger Hans-Kristian Vittinghus til BadmintonBladet.

Og i morgen venter en af verdens topspillere, japanske Kento Momota. Kento Momota er ved at genetablere sig i top ti på verdensranglisten, og han fører i øjeblikket to-et i indbyrdes opgør over danskeren. Japaneren har samlet point ind ved de mindre turneringer siden foråret, og det skal blive spændende at se, hvordan han klarer sig mod Hans-Kristian Vittinghus i morgen. Danskeren har lagt en overordnet plan for kampen.

– Jeg skal have god tålmodighed og flytte ham meget rundt, inden jeg sætter ind med mine angreb. Og så er det planen af bruge hans dybe forhånd en del til at sætte ham under pres, siger Hans-Kristian Vittinghus til BadmintonBladet.

Mikkel Mikkelen og Mai Surrow spillede sig også videre til kvartfinalerne i mixeddoublerækken.

Kvartfinalerne kan følges live på Youtube i morgen.

Læs også

Race To Paris 2024

Source: Statminton, X🏸 Men’s Singles🗓 16 April 2024 Christie 🇮🇩 switches position with Antonsen 🇩🇰 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.