Det skal gøre ondt – og det gør det! 

Loading

Det skal gøre ondt – og det gør det!⚡️

Søndag morgen

Viktor Axelsen vandt i Japan. Han så ud til at være øm i benene, da han satte sig på podiet og lod sig fotografere. 


⚡️⛑️

Min krop gør også ondt i dag. Afsindig ondt. Lår, baller….uh især højre balle…..”ikke røre, kæreste!”, ryggen, højre arm, “mormor-musklen”, skulder….Selv fødderne er ømme. 

Var tilbage i single i lørdagens holdkamp for VBK2 mod Møn i LF-serien. Har ikke spillet holdkampsingle i…tjah måske 3-4 år! Ja, har end ikke spillet en single til træning i 1-2 år, men kun engelsk double, doubler – og nærmest ingen mixer. Dog i de sidste 2-3 uger også halvbane-slagtræning tre gange ugentligt af en times varighed med Hansen, der er i genoptræning efter en skulderoperation. 

Min plan er, at vi skal være klar til veteran turneringer, når vi begge er +60. Han er et par år foran mig. Jeg drømmer om at spille veteran double ved All England! Og han er informeret herom!

På den eneste regnfrie dag, en solrig lørdag, hvor skoven stod i de smukkeste farver,  var der landsdækkende holdkampweekend og lokalopgør i Vordingborghallen, VBK2 – Møn. 


⛑️⛑️

Førsteholdet var ramt af skader

Sebastian Holt sprang sin achilles i mandags. Kim Sylow var syg. Gustav Lejre tilbage efter 3-4 måneders knæskade – nok lidt for tidligt, men holdet havde brug for ham, og Jan Rafn var med som reserve. Valget var mellem Jan og mig, og jeg blev spurgt af holdleder Steffen, hvad jeg helst ville, og da Jan helst ville førsteholdet og jeg andetholdet, var beslutningen nem. 

Således endte jeg i den første herresingle, som var tiltænkt Jan, lørdag kl 14.00 i Den Store Hal med det nedslidte gulv, den fantastiske akustik, de gode bolde 😉 og de store og meget lidt benyttede omklædningsrum. 

Veteranerne Gitte Melsen, Dorthe Johnsen, Lasse Mortensen (tidl Møn spiller) og Jens Jacobsen tog mixerne, og holdleder Nikolaj Christensen, Dennis Christensen og Lars Andreasen de øvrige tre singler. 

I LF-serien spiller vi uden damesingler og 10 kampe med mulighed for Golden Set i mix ved stillingen 5-5. Det er en dobbelt turnering, dvs både ude og hjemme mod hvert hold. Fantastisk koncept. Ret hyggeligt at spille lokalt og som tilflytter få kendskab til områdets spillere. 

I sidste sæson tabte vi 2-8 i Stege, og 5-6 på hjemmebane efter Golden Set. 

Vi tørstede efter revanche!🥊⚔️

Mens vi vandt 2 mixer og en single, og tabte 2 singler, spillede jeg en 50 minutters 1HS mod Jens Due. 

Det blev 28-30 i første sæt efter at jeg havde haft 5-6 sætbolde og en del diskussioner over boldhastighed, hvilket fortsatte i sæt II og III. 21-15 i andet til mig – og en Due, der kæmpede med smerter i venstre ben. Vi fulgtes til 14 eller 15 i tredje – hvor jeg spurgte Due om vi skulle stoppe, da han havde synligt ondt i benet, men fik et nej. Herefter fortsatte jeg med at skubbe boldene ned i hans venstre hjørne, som udfordrede hans ben mest og trak lidt fra og kom foran 19-16 og 20-17, før jeg vandt 21-18. 

Sport uanset niveau er ubarmhjertig. 

Holdkampen sluttede 7-3 til VBK2. 

Gitte havde kage med, Lars en flaske bobler til kampens spiller og jeg gav juleøl. Vi nød sejren – og samværet!
Fællesskabet!

Et fællesskab, som jeg nyder hver gang! 

Det har 40 års holdkampe ikke ændret på. 

10 år med danmarksserie i Kolding, 2 år med 2. og 3. division i Viby, 5-6 år med danmarks- og københavnsserie i BK smash, 1 år med danmarksserie i Næstved, 2 år med sjællandsserie i Værløse, 6-7 år med National 2 og 3 i Red Star Mulhouse, Frankrig og 15 år med danmarks-, serie 1 og LF-serie i Vordingborg. 

Tværtimod! 

Det har mere styrket glæden ved den oplevelse at være sammen om noget. Sammen med personer, som jeg ellers ikke ville være sammen med, hvis ikke vi havde den fælles glæde ved badminton. Sagen er jo, at vi er forskellige. Dog ikke så meget i alder – på denne kampdag, eller socio-økonomisk – vi var alle fra den brede middelklasse.

Badminton bringer os sammen!🤝❤️

Vi har noget til fælles. Glæden ved at lege og konkurrere, udfordre, grine, nyde, svede, kæmpe, vinde, tabe – og i kampens hede også diskutere. 


“….bla bla bla”🍻🚿💡⬛️

Vi – Lars, Nikolaj, Dennis og ut drak en øl under omklædningen og det tiltrængte bad…. og snakkede.

Dennis og jeg slukkede lyset og låste hallen kl 17.15. 

Senere kom resultatet af VBK1s kamp i Vanløse i Danmarksseriens pulje 6. En vigtig kamp, som vi vandt 7-6. 


Nu er det mandag morgen. 

I mit badmintonunivers er det sådan her…..

“Det skal gøre ondt – og det gør det!”

Stadigvæk! ⚡️💯

Smerte og tilfredshed i sindet på samme tid. Passion & Pain! Det lyder skørt. Men det er lækkert. 

¯\_(ツ)_/¯

Badmintonbladet  🇩🇰❤️🙏🏻😉  Per Damkjær Juhl 

Læs også

Malaysia Masters 2024 • Super 500 • D1

Dag 1. Tirsdagens kampe med danskere🇩🇰 • Onsdag spiller Kjærsfeldt, Busch & Vestergaard, Magnus Johannesen, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.