Danske herresingler i kamp ved Dutch Open

Loading

Dutch Open er for alvor kommet i gang i dag, hvor første runde bliver spillet. Fire af de danske herresingler, der er rejst til Almere i Holland, har allerede været i kamp, mens alle de øvrige danskere først skal i kamp senere.

Linds gentagelse
Christian Lind Thomsen var første rød-hvide mand i ilden, da han var oppe mod Yuhan Tan fra Belgien. Lind havde vundet de hidtil to indbyrdes opgør i to sæt, men de ligger helt tilbage i 2008 og 2009.

De mange års venten på en tredje kamp mellem Lind og Tan ændrede dog ikke på scenariet, omend resultatet indikerer, at det var en meget tæt kamp. Lind vandt endnu engang i to sæt, denne gang med cifrene 21-19 21-18. I først sæt var det dog belgieren, der så ud til at vinde, da han førte med 19-17, men fire på stribe fra Lind gav altså danskeren sættet.

Revancheopgør fra ligaen
Næste mand i kamp var Joachim Persson, der er 16.-seedet i Holland. Han skulle møde Jacob Nilsson fra Sverige, så her var altså tale om en gentagelse af 2. herresingle i ligakampen mellem Greve og Solrød i fredags.

I ligakampen vandt Persson med 21-15 21-12. I dag blev kampen noget tættere. Jacob Nilsson kom bedst fra start i begge sæt, men Persson åd sig sikkert ind på svenskeren og tog endnu engang sejren i to sæt. Med 21-16 21-19 er han dermed videre til anden runde, hvor der bliver tale om et opgør om håneretten, idet Persson skal op mod sin gode ven Christian Lind Thomsen.

Ikke alle gode gange tre
Tager vi danskerkampene i den rækkefølge, de bliver spillet i, kan vi ikke sige ”alle gode gange tre”. Flemming Quach var nemlig næste mand i ilden, og han måtte lide den tort at gå fra banen med et nederlag efter to utroligt tætte sæt.

Raul Must fra Estland var bødlen, der stoppede Quach i første runde. Først sæt var ret tæt, indtil Must bragte sig foran med 20-15, men Quach skabte stor spænding om resultatet, da han vandt de næste seks points på stribe. Efter et par sætbolde til begge spillere, var det Must, der trak det længste strå; 27-15 til esteren.

I andet sæt var Raul Must igen komfortabelt foran, men Flemming Quach gentog hvad han havde gjort i første sæt, nemlig at indhente esteren og bringe sig foran, denne gang ved hjælp af en stribe på syv points i træk. Desværre var det ikke nok for danskeren, og han måtte se sig besejret med 21-19.

Dansk storfavorit
Emil Holst og Joachim Persson er de eneste seedede danskere i herresingle ved Dutch Open. Holst var som 15.-seedet stor favorit mod sin indonesiske modstander, Senatria Agus Setia Putra, der ligger beskedne 692 på verdensranglisten.

Ni danske points på stribe i begyndelsen af første sæt tog reelt al spænding ud af sættet, som endte med 21-16 til Holst. Andet sæt blev mere spændende, og de to spillere fulgtes ad det meste af vejen. Fra 18-18 lukkede Holst kampen med tre points, og han vandt dermed 21-18.

Steffen Rasmussen er i skrivende stund i gang mod B. Sai Praneeth fra Indien. Inderen er 4.-seedet og har netop vundet første sæt 21-15. Rasmus Fladberg skal spille næste kamp. Vi følger op på disse og de andre danskeres kampe senere i eftermiddag.

Imens kan du følge med i dagens kampe her.

Læs også

Fladberg stopper på topplan: Selverkendelse er og har været min store styrke

Rasmus Fladberg indstiller karrieren på topplan og vil altså ikke spille internationale turneringer mere. Det, …