Astrup og Skaarup led et skuffende nederlag i Thailand. Foto: @Annette Vollertzen

EMTC 2016: Samlet dansk sejr trods første nederlag

Loading

Det var ikke overraskende et dansk hold med stærktspillende herresingler der her til morgen spillede mod værterne ved EM: Rusland. Rusland derimod er bestemt også kendt som et hold, med en velspillende herredouble.

Jan fik første kamp
Vladimir Malkov som er placeret som nummer 50 i verden skulle i første kamp op mod vores egen Jan Ø. Jørgensen, og her var der ikke ret meget at rafle om. Jan brugte således 28 minutter på at udspille russeren. 1-0 til Danmark.

– Jeg var meget tilfreds med min offensiv og mit spil generelt. Jeg synes vi har et meget velbalanceret hold, og måske et af de mest velbalancerede i mange år. Vi er selvfølgelig også her for at forberede os til Thomas Cup, fortæller Jan Ø. Jørgensen til Badminton Europe.

Kom igen
Ruslands bedste kort var derimod i herredouble, og Mads Kolding og Mads Conrad skulle således op mod Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov i anden kamp. Selvom Conrad og Kolding tidligere har haft godt fat i russerne, blev det ikke til en sejr. Begge sæt var russerne foran fra start til slut, og kunne dermed også sætte en pind på kontoen.

Tredje kamp var igen single, og her var det så Viktor Axelsens tur. Her var modstanderen Sergey Sirant, som er placeret som nummer 185 i verden. Russeren voldte dog ikke Viktor problemer, og med 21-16 og 21-8 gjorde Viktor det til 2-1 til Danmark.

Kim og Anders afgjorde det
Kim Astrup og Anders Skaarup kunne så afgøre kampen for Danmark i deres herredouble. Her mødte de Evgenij Dremin og Vasily Kuznetsov. I første sæt var russerne momentvis med, og blandt andet ved 15-15 fik de hentet Kim og Anders. Det rystede dog ikke doublen der med 21-16 lukkede første sæt.

Ved opholdet i andet sæt var Kim og Anders også foran 11-6, men russerne kom igen og mod slutningen af sættet stod den 18-17 til Kim og Anders, og derfor var der lidt spænding om sættet. Kim og Anders var dog ikke i humør til et sæt mere, og med 21-18 lukkede de kampen, og gjorde det til 3-1 til Danmark.

I semifinalen skal Danmark enten møde Tyskland eller Sverige.

Resultaterne fra EM for hold 2016

Læs også

Fruergaard efter afgørende sejr: Det var bare fedt at få lov til at repræsentere vores land

De danske damer besejrede Rusland i semifinalen ved EM for dame- og herrehold. Maiken Fruergaard …