Badmintonligaen: Vild afslutning i Greve

Loading

Det blev noget af en rutsjetur hjemmeholdet var igennem i Greve Idrætscenter, da Greve tog imod Team Skælskør-Slagelse i sjette runde af Badmintonligaen her til aften. Og de fremmødte tilskuere fik i den grad noget for pengene.

Greve lagde ud som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran 1-0 efter en sikker sejr til søstrene Søby i damedouble. Ditte og Rikke Søby Hansen fortsatte nemlig deres stime som ubesejret par i ligaen, da de med 21-11 21-14 vandt over Sonja Pekkola og Li Wenyan fra TSS.

På den anden bane blev mixdoublen spillet, og den blev som vi havde spået tidligere på dagen en nøglekamp i holdkampen. Mikkel Delbo Larsen og Isabella Nielsen stod over for Mads Pieler Kolding og Jenny Nyström, og det var de to TSS’ere, der lagde bedst ud. Efter 21-15 i første sæt måtte de se andet sæt gå til Greve-parret med 22-20. Herfra stod der kun Greve på kampen, og Mikkel og Isabella tog en sikker sejr på 21-10 i tredje sæt.

Dermed var Greve foran med 2-0, og den føring blev lynhurtigt udbygget til 3-0, da Greves spanske es Clara Azurmendi i sin hjemmebanedebut i ligaen fik en flot sejr i to sæt over Mette Poulsen. Andet sæt blev dog en tæt affære, men med klassisk spansk power og kampgejst fik Clara sejren med 21-12 23-21.

Fantastisk comeback
Dermed så det unægteligt godt ud for Greve, men Team Skælskør-Slagelse ville det anderledes, og de var ikke slået endnu.

De aktuelle videodebatører og gode venner Joachim Persson og Hans-Kristian Vittinghus gik på banen til den kamp, publikum havde set mest frem til. Og i netop denne kamp fik TSS vendt om på tingene. HK fik sat sig på kampen fra start og formåede at holde Persson bag sig hele vejen. Med 21-18 21-16 kunne han derfor bringe sin klub på tavlen og reducere til 1-3.

Kim Bruun i anden herresingle fortsatte, hvor HK slap. Han spillede mod Greves franskmand Brice Leverdez, der ikke har haft verdens bedste efterår med både sygdom og skader, og det var tydeligt, at Brice havde problemer med foden i dag. Uden de større problemer spillede Bruun sig til en sejr i to sæt, 21-13 21-16, og dermed var der bragt spænding ind i kampen med en reducering til 2-3.

Dermed skulle det blive spændende at se, om Greve kunne overraske i herredoublen og vinde 4-2, eller om favoritterne fra TSS, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, kunne udligne til 3-3 og fremtvinge et golden set.

Det sidstnævnte blev tilfældet. Greves Jelle Maas og Patrick Buhl havde ikke meget at komme med mod de stærke landsholdsspillere, og TSS løb med sejren i herredoublen i to sæt, 21-12 21-15.

Gyser i golden set
Efter at Greve-træner Nadja Lyduch og TSS-træner Steen Petersen begge havde valgt to kategorier fra, stod det klart, at golden set skulle spilles i herresingle. De to spillere fra første herresingle, Joachim Persson og Hans-Kristian Vittinghus, gjorde sig klar, og de leverede noget af en gyserafslutning på holdkampen.

Begge gik til den, og de fulgtes ad op til sidebyttet, 11-10 til HK. Herefter fandt Persson godt gemte kræfter frem fra det skjulte, og pludselig var der matchbold til ham og Greve. HK kom dog retur i opgøret, og ved 20-20 var spændingen i den grad intakt, og de to holds øvrige spillere sad nervøse og heppede på deres holdkammerater.

Med 22-20 var det Persson og Greve, der trak det længste står – til stor jubel for hjemmepublikummet. 4-3 til Greve over TSS. Endnu engang en fantastisk kulisse i Greve Idrætscenter, hvor hjemmeholdet naturligvis var lykkelige over sejren, mens gæsterne fra Team Skælskør-Slagelse forståeligt nok hang noget med mulerne.

Men oplevelsen skal begge hold have tak for. For der var i den grad fuld valuta for pengene.

Med dette resultat kravlede Greve op på 5.-pladsen med 9 point, mens TSS indtager 3.-pladsen med 13 point.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …