EN UGE I HALLEN…..OG EN 60 ÅRS FEST!

Loading

MANDAG

I Den Store Hal om eftermiddagen for at spille lidt med Steen. Vi lånte en halv bane midt i ungdomstræningen. 

Det er faktisk genoptræning. Steen fik opereret sin skulder for en del måneder siden, og nu forsøger han at få gang i badminton igen. Både han og jeg troede, det var forbi. Nu er der tændt et lys derude, i fremtiden. 

45 minutter med clear, bagliniedrop – netlob, fladt spil – en ved nettet og en i defensiv, og netdrop. Hans skulderbevægelser er lidt langsomme. Der er en hel del styrke, der skal trænes langsomt op. 

TIRSDAG

Tilbage i hallen om formiddagen og se lidt af Evas børnehavebadminton. 

Om aftenen blev den planlagte 45 minutters træning af en lille gruppe tirsdagsholdspillere, også kaldt Flexi Fjer, aflyst pga for lille tilslutning. 

I stedet blev det for mit vedkommende til en lille times spil. Vi var ialt 20 spillere. 


ONSDAG

En times engelsk med Kim, Bo og Marius. 

De andre 8-10 på træningen lavede øvelser styret af Mads Hybel. Gustav var tilbage efter en lang periode med knæproblemer. 

Den nat sov jeg ret dårligt pga smerter i højre hofte og ben. Jeg er i en dårlig periode med næsten konstante gener og smerter i hoften, trods udstrækning og flexøvekser, og som gør det vanskeligt bare at tage strømper og sko på højre fod. 

Tiden for en ny hofte ser ud til at nærme sig. 

TORSDAG

Spil med fire psykiske syge fra min arbejdsplads, et lille privat botilbud på Nordfalster, i Eskildstruphallen. 

Vi spiller to gange om ugen i ca 60-75 minutter, og har  efterhånden gjort det  i 6-7 år. 

Vi startede i sin tid i en klassisk lille skolehal i Kraghave, der kun rummede én bane og havde ribber langt væggene, et meget lavt loft, glas øverst hele vejen rundt og bomme oppe under loftet. 

De får sig bevæget, får pulsen op, hvilket de ellers ikke gør ret meget qua deres diagnose og symptomer, vi griner og har det sjovt. 

FREDAG

På byens største skole kl 9.30-9.50 for at se Mathias’ skolebadminton og tale med et par lærere om vores “skole-mod-skole” turnering i januar. 

Kl 10.45-11.30 en ny runde genoptræningsbadminton med Steen, samt lidt hjælp til at gøre klar til hans 60 års fest i hallen i morgen. 

LØRDAG

Tilbage i hallen for femte gang i denne uge – torsdag var jo i en anden hal, for at fejre Steen og hans 60 år. 


30 mænd i hallen kl 14.00. 

Indmarch, morgengymnastik, kast bordtennisbolde i æggebakker, skyde fjerbolde i ring, høvdingebold, stikbold, hockey og afsluttende udmarch – og til sidst, for nogle af os, ikke alle gæster var badmintonspillere, lidt leg med ketcher og fjerbold. 

Kl 18.00 mødtes vi i klublokalet. Nyvaskede og pæne i tøjet. 

Den aften blev der  snakket og holdt taler, sunget sange af sønnerne, afholdt nørdede quizzer om fødselaren og Tour de France, spist og drukket…..og fortalt anekdoter, historier og minder fra et langt liv i og udenfor badmintonverden, men nok mest om badminton. Sådan må det være, når mange af os har haft og stadig har et liv med badminton.

 


Vi genoplivede det, vi gjorde, da vi var unge, for 30-40 år siden, hver eneste gang vi spillede holdkampe! 

Vi mødtes over middag i hallen og klædte om sammen. Vi gik ind i hallen og spillede. Nogen vandt, nogle tabte. Vi drak øl lige bagefter, endnu med sveden drivende og i det våde tøj. Vi gik ud i omklædningsrummet og tog tøjet af. Vi gik i bad og blev siddende med og uden tøj på og drak øl. Nogle gange trak det ud. Nogle gange blev kvinderne utålmodige. Så spiste vi sammen, i klublokalet, snakkede om badminton og om alt mulig andet….og vi fortsatte med at drikke. 

Sådan var det for 30 år siden et utal af gange hver sæson, ja nærmest ved hver holdkamp. 

Det kan vi ikke længere. Vi er blevet for gamle. Vores krop kan ikke mere. 

Men det var sjovt at genopleve det. 

Det som var, dengang vi var unge, uden børn, uden prioritetslån, uden alt for mange bekymringer, frie, spændstige, usårlige og med hele verdenen og livet foran os. Nu er vi gamle….jo gamle, i hvert fald slidte med et væld af minder i bagagen, har rynker og voksne børn og en kortere fremtid. 

Det blev sent. Gåturen hjem var lang! 

SØNDAG

Afhentede bilen foran hallen og kiggede lige indenfor. 

Alt var ryddet op. 

Tak for foto, Sung!

7 dage i en hal og en glimrende fødselsdagsfest. 

Badmintonbladet  🇩🇰🏆🎁  Per Damkjær Juhl 

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.