OBK med ryggen mod muren mod TSS

Loading

OBK havde her til aften besøg af TSS i sidste spillerunde af Badmintonligaens grundspil, og det var et hårdt presset hjemmehold, der gik på banen. Á point med tre andre ligahold lå fynboerne og kæmpede for ikke at ryge ned under den grumme nedrykningsstreg, og hvis ikke de selv skulle klare ærterne, var de afhængige af resultaterne i aftens øvrige holdkampe.

Første runde bød på damedouble med Camilla Martens og Maiken Fruergaard Sørensen, der skulle op mod gæsternes finske duo, Sonja Pekkola og Jenny Nyström. Hjemmeholdet var favoritter, og Camilla Martens skulle også forsøge at bevare sin status som ubesejret i damedouble gennem hele sæsonen. Det lykkedes for hende, idet OBK’erne vandt i to sæt med 21-18 21-10 og dermed bragte fynboerne foran med 1-0.

Ved siden af forsøgte Raul Must at følge op på sin flotte sejr fra forleden, da han spillede mod Hans-Kristian Vittinghus i 1. herresingle. Her var det HK, der havde favoritrollen, men første sæt var stadig så tæt, at det kunne gå begge veje. Men med 21-19 21-17 gik kampen favorittens vej, og HK udlignede derfor til 1-1 i den samlede stilling.

Lige og ulige kamp
OBK’s damesingle til aftenens kamp, Henriette Jensen, har været oppe mod stærke modstandere hele sæsonen, når hun har været med på ligaholdet. I dag var ingen undtagelse, da Mette Poulsen stod over for hende, og det var da også Mette, der havde favoritværdigheden. Den levede hun op til ved i to sæt at besejre den unge fynbo med 21-11 21-10, og dermed bragte hun TSS foran med 2-1

På den anden bane gik en mere lige kamp i gang. Det var 2. herresingle mellem hjemmeholdets Steffen Rasmussen og udeholdets Kim Bruun. De to spillere fulgtes ad gennem hele første sæt. Ved 21-21 fik Kim Bruun sætbold på en fejl ved nettet fra Steffen Rasmussen, men han kunne ikke udnytte den, da han smed en returbold i nettet i den følgende duel. 22-22 stod den i stedet for, og med yderligere to fynske point var det Steffen, der tog første sæt med 24-22.

I andet sæt fortsatte det lige spil op til 15-15, men herfra trak Steffen afgørende fra, og han vandt sættet med 21-16. Dermed var der bragt balance i regnskabet og udlignet til 2-2.

Afgørende kampe
I mellemtiden var mixdoublen gået i gang. Her stod slaget mellem Frederik Søgaard og Sara Thygesen fra OBK og Mads Pieler Kolding og Selena Piek fra TSS. Endnu en lige kamp skulle det vise sig. TSS-parret var dog lige de få marginaler bedre, der gjorde, at de kunne tage første sæt med 21-19. Andet sæt hang Frederik og Sara lidt mere efter, og de måtte se Mads og Selena lukke kampen med 21-17.

Det bragt TSS foran med 3-2, og da de var store favoritter i den sidste kamp – herredoublen – så det sort ud for OBK nu. Patrick Bjerregaard og Mikkel Normann, der blot fik debut i tirsdags, var oppe mod Kim Astrup Sørensen og Anders Skaarup Rasmussen. Dog var det OBK’erne, der førte 11-8 ved ophold, men herefter skruede Kim og Anders bissen på og vandt første sæt med 21-16. I andet sæt fastholdt de to TSS’ere presset og med 21-12 spillede de gæsterne til en samlet sejr på 4-2.

Derfor slutter OBK Badmintonligaens grundspil med 9 point, og de er nu afhængige af aftenens øvrige resultater, før de ved, om de er købt eller solgt. De øvrige holdkampe i sidste spillerunde er ikke færdige i skrivende stund.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …