Kan danskerne gentage succesen fra Thomas Cup? Tager Kina titlen for ellevte gang? Eller tager et helt tredje land sejren? Foto @ Mads Kolding Instagram

Danmark i VM-finale: Kan ikke lade være med at tænke EM 1992

Loading

Det blev 25-årige Emil Holst, der sikrede Danmark en samlet 3-2-sejr over Malaysia i VM-semifinalen efter et vildt dansk comeback. Nu er Danmark for første gang i ti år tilbage i slutkampen om Thomas Cup-trofæet.

– Det er fantastisk flot, at dansk badminton kan være med på det her niveau. Vi bliver jo udfordret på bredden, og når man tager betragtningen med, at vi mangler Carsten Mogensen, og Jan Ø. Jørgensen og Mads Kolding er skadet, så gør det ikke bedriften mindre, siger Finn Trærup-Hansen, sportschef i Badminton Danmark.

Kina har været bookmakernes storfavoritter til VM-titlen i år, lige siden Japan vandt i 2014. Kineserne snublede i kvartfinalen mod Korea, og Danmark møder nu i den 29. udgave af Thomas Cup de 13-dobbelte vindere fra Indonesien. Danmark er oppe mod så ressourcestærke og befolkningsrige nationer, at det burde være en umulighed, at vi gør os gældende i verdenstoppen.

– Et eller andet sted kan jeg ikke lade være med at tænke på EM 1992. Vi er godt nok ikke kommet med på et afbud, men der er stadig lidt af den samme stemning. Selvom det har været hårdt, så prøver spillerne altid at finde løsninger og slidt sig igennem kampene, siger Finn Trærup-Hansen.

Danmark besejrede Japan 3-2 i kvartfinalen, og Malaysia 3-2 i semifinalen, så det har været tætte og nervepirrende opgør. Derfor er der behov for at tage det med ro i hviledagen inden finalen søndag.

– I dag skal vi slappe af. Der er nogle spillere, som er ude og træne en lille smule. Ellers skal de have behandling og noget at spise. Vi begynder at kigge frem mod finalen, og så skal vi holde et team-møde i dag. I morgen formiddag får vi holdopstillingen at vide, og så får vi travlt med at se video, siger Finn Trærup-Hansen til Badminton Danmark.

Det bliver et stærkt indonesisk mandskab, Danmark skal op imod i sin 9. VM holdfinale. Men det er ikke en umulig opgave at vinde det første Thomas Cup-guld nogensinde.

– Jeg tror på, at vi har en chance. Indonesien har et godt hold, og det handler igen om at bide sig fast. Jeg synes ikke, at vi er favoritter, men vi har en chance.

Danmark spiller VM-finale søndag kl. 07 dansk tid. Følg kampen på TV2 Sport. Se alle de historiske Thomas Cup-vindere

Læs også

Gulddrengene ramte forsiderne – selv i Danmark

Det er umuligt at komme uden om, at guldherrerne præsterede et af de største danske …

5 Kommentarer

  1. Det bliver så stort.. Er totalt klar kl 07🏸👍😃

  2. 👍🏼👏🏼💪🏼

  3. Kom så drenge 🇩🇰🇩🇰👍😊

  4. RÃ¥dhuspladsen
    Skal fyldes op det er lige så stort som når Danmark vinder VM i Håndbold
    😁😁😁😁😁😁😁