Er sportslig succes eller internationale events vejen til en sundere befolkning?

Loading

Af Rasmus K Storm, Idrættens Analyseinstitut.

“……forbindelsen mellem inspiration og øget aktivitet mere tvivlsom

“Er international sportslig succes eller eventværtskab vejen til en sundere befolkning? Vil inaktive blive inspirerede til at dyrke idræt eller motion, når de ser deres lands atleter slå rekorder, eller når nationen er vært for en international slutrunde? 

De spørgsmål er omdrejningspunktet i et nyt studie, jeg har gennemført i samarbejde m. prof. TG Jakobsen fra @NTNU Business School, og som netop er blevet publiceret i @MSLJournal.

Der er gennemført studier af spørgsmålet om effekter, når lande får succes i elitesport eller er vært for sportsbegivenheder. Typisk undersøges det om værtskab eller succes øger medlemstallene i klubber og foreningsliv idet det antages, at det vil styrke befolkningens sundhed.

Hvor det står klart, at øget fysisk aktivitet medfører bedre helbred, så er forbindelsen mellem inspiration og øget aktivitet mere tvivlsom. Tidligere ‘trickle down’-studier har heller aldrig målt på helbred direkte.

Ved at teste for helbredseffekter i befolkninger – set i lyset af værtskab og gode internationale sportslige resultater – gør studiet det muligt at identificere eventuelle trickle down- (og dermed helbreds)effekter bredere end kun i foreningsliv og klubber.

Studiet anvender data fra European Social Survey, der er et internationalt forskerdrevet survey-program. Vi afdækker perioden 2002-2019 for 37 lande. Vores helbreds-item er selvvurderet.

Resultaterne viser, at (højere) uddannelsesniveau, at leve med en partner samt deltagelse i sociale aktiviteter alle er faktorer, der påvirker helbredet positivt. Jo rigere lande respondenterne lever i, jo højere angiver de også deres helbred til at være.

Vi kan dog ikke finde ‘trickle down-effekter”

Læs mere her

https://t.co/Nl7IrUzGxl

Badmintonbladet.dk / Per Damkjær Juhl

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.