Fokus på klubmiljøet er et kerneområde

Loading

Faldetfjerbold i antal badmintonspillere skal vendes med mere spændende klubmiljøer.

40.000 danskere har de sidste ti år forladt badmintonklubberne. Alene fra 2013 til 2014 har 7.000 medlemmer sagt farvel til ketsjere og fjerbolde og droppet den sportsgren, der ellers giver Danmark masser af medaljer.

Men i Viborg Badminton Klub ser det anderledes ud. Her er antallet af ungdomsmedlemmer tredoblet – fra 50 til 150 medlemmer – over fire år.

Opskriften på deres succes er ifølge klubbens formand Henrik Mejdal at skabe bedre fællesskab.

– Vi har gratis prøvetræning, mange sociale arrangementer og vores ungdomsformand skriver flere mails om ugen til spillerne. Bredden er vigtig, og alle skal føle, at de er en vigtig del af klubben, siger Henrik Mejdahl.

Læs også: Katastrofalt stort medlemsfrafald i badminton

Benhårdt arbejde
Blandt de sociale arrangementer i Viborg Badminton Klub er Family Cup, hvor spillerne tager et familiemedlem med og spiser brunch efter en double-turnering. Der er også stævner og 2-3 træningslejre med overnatning hver sæson.

Og så er bestyrelsen meget bevidst om at involvere familierne, så de kommer i hallen, kender trænerne og ved, at det er hyggeligt sted at være. Det kræver en stor indsats, men så giver det også et godt tilhørsforhold.

– Det er benhårdt arbejde at vende udviklingen, og man skal ikke tro, at nye spillere kommer af sig selv, siger Henrik Mejdahl.

Badmintonklubben skal være attraktiv
For at hjælpe badmintonklubber, er DGI og Badminton Danmark gået sammen om det nye initiativ “Udvikling Badminton, der har som mål at stoppe frafaldet i løbet ad 2016. I 2017 skal klubberne gerne igen opleve en fremgang i medlemstallet.

Netop det at sætte fokus på klubmiljøet er et af kerneområderne i Udvikling Badminton. For badminton er ikke blot en individuel sport, hvor spillerne kun har fokus på sig selv.

– Vi kan for eksempel se, at der er flere tilmeldinger til holdturneringer end til de individuelle stævner. Så vi opfordrer klubberne til at skabe et miljø, hvor der er gode relationer, både mellem trænere og spillere og spillerne imellem, siger Ib Møller, som står i spidsen for initiativet.

Han understreger, at badmintonklubberne bliver nødt til at tænke nyt og være udviklingsparate.

– Klubberne har glemt at tilpasse sig det marked og det samfund, de er en del af, og derfor har de ikke set behovet for at udvikle deres tilbud og klubmiljøer. Der kan udviklingsprojektet gøre en forskel og hjælpe klubberne med at blive mere attraktive, siger Ib Møller.

Kilde: DGI

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.