Peter Gade på plads i Frankrig. Foto @ Marie Louise Albers

Peter Gade skal gøre Frankrig til en af verdens bedste badmintonnationer

Loading

Peter Gade på plads i Frankrig. Foto @ Marie Louise Albers
Peter Gade på plads i Frankrig. Foto @ Marie Louise Albers

Onsdag blev Peter Gade officielt præsenteret som ny fransk landstræner.

Den danske badmintonstjernes erfaring og ekspertise skal være med til at gøre Frankrig til en af verdens bedste badmintonlande, lyder det fra det franske forbund, der allerede har skruet forventningerne højt i vejret.

Fransk badminton har længe haltet efter både europæiske badmintonnationer som Danmark, England og Tyskland, men det skal der nu laves om på. Sådan lyder det klare budskab fra det franske badmintonforbund (FFBaD). Onsdag ved et pressemøde i det nationale elitesportscenter INSEP i Paris præsenterede de manden, som skal stå i spidsen for det langsigtede projekt, nemlig den danske badmintonlegende Peter Gade.

– Vi vil gøre Frankrig til en vigtig nation i badmintonsporten, og det projekt bliver Peter Gade en del af. Han skal ikke blot hjælpe os med at nå dertil, men også hjælpe os med at blive der, siger Richard Remaud, præsidenten for det franske badmintonforbund.

Badminton fra bunden
Peter Gades rolle som performance director indeholder ud over posten som landstræner også at give et boost til badmintonsporten fra bunden af. Han skal således være med til at opbygge en hel ny struktur i fransk badminton, så både spillere, trænere og klubber over hele det franske land får del i den danske badmintonspillers ekspertise.

Netop de langsigtede visioner er en af hovedårsagerne til, at Peter Gade har sagt ja til jobbet og kontrakten på 5 år.

– Jeg er her for at føre fransk badminton op på et højere niveau. Der er masser af potentiale og en stor motivation blandt trænere og spillere, og jeg er sikker på, at der nok skal komme noget godt ud af vores samarbejde i fremtiden, siger Peter Gade.

– Jeg kan mærke, at der er en stor kærlighed til badmintonsporten her i Frankrig, og jeg håber, at vi alle kan bruge den til at skabe noget stort, tilføjer han.

Gade vil gøre det på sin egen måde
Fransk badminton har de seneste år været inde i en stor udvikling og er gået fra at være en lidt ligegyldig sport til en af de mest populære. Siden 2000 er antallet af badmintonspillere i Frankrig steget fra 70.000 til i dag at tælle 180.000 spillere over hele landet, hvilket gør badminton til den klart mest voksende sport i hele Frankrig.

For Peter Gade handler det ikke kun om at komme og implementere sin danske erfaring i fransk badminton. Det bedste resultat kommer, hvis han formår at forene den franske og den danske sportskultur og skabe sit eget.

– Danmark er et land, der har klaret sig godt i mange år, og der er mange ting, jeg kan bruge derfra. Men jeg vil også gerne gøre det på min egen måde og respektere, at det er en anden badmintonkultur, jeg nu kommer ind i, siger han.

– Jeg havde snakke med det franske badmintonforbund allerede for tre år siden, da jeg sluttede min karriere, men der var jeg ikke klar. Det har været sundt for mig at komme lidt væk fra badmintonverden, have tid og ro til at tænke og få et andet perspektiv på tingene, så i dag er jeg forhåbentlig i stand til at klare opgaven endnu bedre, siger Peter Gade.

EM på fransk hjemmebane
Danskeren tiltræder sin post i allerede i løbet af maj. Et af de nærtstående mål for den nye dansk-franske landstræner bliver at føre Frankrig på podiet til det individuelle EM, der netop afholdes i Frankrig i slutningen af april 2016.

Brice Leverdez, Frankrigs bedste badmintonspiller og pt. nummer 29 på verdensranglisten, kan meget vel være en af kandidaterne til en medalje. Den 28-årige franskmænd har også store forventninger til sin nye træner.

– Han kommer med en enorm erfaring fra en stor, dansk badmintonkultur, og forhåbentlig kan jeg blive endnu bedre med ham som landstræner. Jeg håber også, at jeg kan spille med ham til træning, og at han på den måde kan give mig en masse gode råd, lyder det fra Brice Leverdez.

Af Marie Louise Albers

Læs også

Dansker er den mest populære europæer på Facebook

Peter Gade er den mest populære europæiske spiller på Facebook. Det skriver det tyske badmintonsite …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.