Sko-test: Yonex SHB-02 LTD

Loading

Yonex SHB-02 LTD er den nyeste badmintonsko fra japanske Yonex. Skoen blev lanceret i marts måned i forbindelse med All England-turneringen.

Badmintonbladet.dk har fået et par Yonex SHB-02 LTD til test i den farve, der hedder Bright Red. Skoen afløser storsælgeren SHB-01 LTD, og det gør den med et par nyheder.

Yonex SHB-02 LTD-2Rød pang-farve
Da vi åbner kassen med Yonex SHB-02 LTD, kigger vi lige en ekstra gang. Den røde farve er meget iøjnefaldende, og toner over mod orange. Den har helt sikkert pang-effekt.

Godt greb og stabilitet
Yonex fortæller, at der er arbejdet meget med det, de kalder Quattro Fit. Det betyder i praksis, at udviklerne har identificeret fire områder ved fx de yderste tæer og hælen, hvor de har sørget for, at skoen sidder tæt til foden. Det øger grebet og sikrer stabilitet, når man som i badminton belaster fødderne meget i yderpositioner.

Yon_SHB02LTD-2Assymetrisk snøresystem
Når skoen kommer ud af kassen, er det første, vi lægger mærke til, det assymetriske snøresystem. Det har vi ikke set på en badmintonsko før. Det har i fodbold i lang tid været standarden, da det gør, at man bedre kan snøre skoen tæt til foden. Hvordan mon det fungerer her?

Som en sok
Skoen er rar at få på. Det er lidt som at tage en tyk sok på. Der er et elastisk materiale over foden, under snørebåndene, som svøber sig til vristen. Det føles behageligt. Skoen er nem at snøre tæt. Pasformen er i top, og vægten er lav.

Ingen vabler
Fornemmelsen under spil er først, at skoen er smal og stram. Men da snørebåndene bliver løsnet tilstrækkeligt, bliver det meget bedre. Selv efter kort tids spil virker det til, at skoen bare sidder, som den skal. Ingen af prøvetræningerne giver hverken vabler eller andre ubehageligheder.

Yonex SHB-02 LTDSål-renser
En sjov feature ved Yonex SHB-02 LTD er, at der oven på det net-agtige gummimateriale (Duraskin) på forfoden er to små forhøjninger. De syner ikke af meget, men de kan for eksempel bruges, når man forsøger at fjerne støv og fjer fra sålen af sin anden sko.

Stødabsorbering
Enhver badmintonskos fineste opgave må være yde stødabsorbering og stabilitet til spilleren. Yonex SHB-02 LTD har indlagt et materiale, der hedder Power Cushion til stødabsorbering. Det kræver lang tids test at vurdere kvaliteten af den effekt, Power Cushion giver. Det første indtryk er dog, at det er fint på højde med fx Asics Gel.

Kvaliteten er i orden
Her på redaktionen oplevede vi for en del år tilbage, at Yonex-sko havde en udfordring på kvalitetssiden. Skoene gik simpelthen for hurtigt i stykker. Efter en måneds test af Yonex SHB-02 LTD er der imidlertid ikke mange spor efter slid på det par sko, vi har testet. Så kvaliteten har Yonex styr på.

SHB står i øvrigt for ”SHoe Badminton”. LTD betyder ”limited”, hvilket ofte er en betegnelse, der bruges for en sko, der kun er i handlen i en afgrænset periode.

lin danFantastisk sko
Samlet set oplevede vores testbruger, at Yonex SHB-02 LTD sad rigtig godt på foden og kunne tages hurtigt i anvendelse.

Oplevelsen på banen har været rigtig god, og Yonex må klart vurderes til at have lavet en fuldgod afløser for SHB-01 LTD. Vi har da også registreret, at både Lin Dan, Lee Chong Wei og Carolina Marin har haft spillet i den nye Yonex badmintonsko.

Prisen på Yonex SHB-02 LTD er vejledende kr. 1.300, og den fås fx i Yonexshop.dk.

Læs også

Lin Dan skaber endnu engang påstyr i Kina

I torsdags blev et opgør i den Kinesiske Liga, China Badminton Super League, forsinket med 25 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.