Henrik PK glæder sig over succéssen i grundspillet. Foto @ Annette Vollertzen

Skovshoved-træner Henrik PK Rohde: Sindssygt glade for førstepladsen i grundspillet

Loading

I torsdags vandt Skovshoved knusende sikkert over DM-mestrene fra Greve og sikrede sig dermed sejren i Badmintonligaens grundspil. Det glædede Skovshoved-træner Henrik PK Rohde sig over.

Selvom pengestærke Skovshoved i de seneste sæsoner har etableret sig som en magtfaktor i den danske badmintonliga, så skal man tilbage til sæsonen 2012/13 for at finde den sidste gang, københavnerne vandt grundspillet. Dengang vandt de med overbevisende 26 ud af 27 mulige point.

Med forventningen om sejr kan begejstringen over den nogle gange fade ud, men Skovshoved-træneren glædes stort.

– Vi er sindsygt glade for førstepladsen i grundspillet, og vi glæder os til de kommende kvartfinaler, fortæller Henrik PK Rohde til Badmintonbladet.

På trods af at medaljerne først uddeles i de sidste kampe i slutspillet, så må 0-6 blamagen svide lidt på sydkysten. Kampen mod Greve udviklede sig fuldstændig på Skovshoveds præmisser.

– Alt lykkedes. Vi ramte deres opstilling, og alle spillere ramte niveau. Reserverne ramte måske over. Vi skal selvfølgelig huske, at for både Anne Skelbæk i damedouble og for Jonas Glyager i mixeddouble er det noget nemmere at spille, når de spiller sammen med nogle af verdens bedste spillere i deres respektive kategorier (henholdsvis Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, red.).

– Tine havde det forholdsvist nemt mod Clara Azurmendi, der ikke virkede som om, hun troede på noget mod hende. Emil Holst spillede måske sin bedste kamp for Skovshoved indtil videre og gav ikke Joachim Persson en chance for at spille sit præcise offensive spil.

– Christian Lind havde en dag på kontoret, og han virker stærk og motiveret i øjeblikket. Carsten Mogensen og Joachim Fischer skulle også bare afslutte festen og hurtigst muligt tilbage til den indiske liga, slutter en tilfreds cheftræner Rohde af.

Badmintonligaen går nu over i slutspillet, som afvikles på følgende vis:

Kvartfinaler
De øverste otte hold (Skovshoved, Værløse, TSS, Solrød, Greve, Vendsyssel, Højbjerg og Odense), skal spille kvartfinaler (bedst af to kampe), hvor top-fire holdene skal vælge deres modstander blandt bund-fire holdene. Det vil sige, at Skovshoved starter med at vælge mellem Greve, Vendsyssel, Højbjerg og Odense. Dernæst er det Værløses tur til at vælge mellem de tre hold, Skovshoved ikke ville møde. Så er det TSS’ tur, inden Solrød får den modstander, som ingen af de tre andre hold vil møde.

Semifinaler
I semifinalerne er det de to øverstplacerede hold fra grundspillet, der vælger modstander, og igen spilles der bedst af to kampe.

Guld- og bronzematchen
Spilles som en kamp, hvor vinderen af Guldmatchen bliver Danmarksmester. Guldmatchen spilles mellem de to semifinalevindere, og Bronzematchen spilles mellem de to semifinaletabere.

Ligakvalifikationen
Spilles over seks runder, hvor deltagerne er nummer 9 og 10 fra grundspillet (AB Aarhus og Gentofte), og de to bedst placerede ikke-andethold fra 1. division (Ikast og KMB). Nummer 9 fra Grundspillet og den bedste fra 1. division starter med 2 matchpoint, de to andre med 0.

Læs også

All England-heltene i aktion i Gentofte

Første kvartfinaleopgør i Badmintonligaen mellem lokalrivalerne Gentofte og Skovshoved blev afviklet tirsdag aften, og der …