“Grønlandsmesterskaberne i badminton for U15, U17, U19 og senior kan derfor blive gennemført som planlagt!”

Loading

Flystrejken er afblæst og forsyningsskibet er kommet frem.

Det har været nogle nervepirrende uger, da Grønlandsmesterskaberne i badminton er planlagt til afvikling i Aasiaat i påsken.

Vestisen og vinterisen har lukket Diskobugten, så forsyningsskibene ikke kunne frem, og Air Greenlands flymekanikere varslede strejke fra påsken.

Forsyningsskibet er kommet frem og Air Greenland os flymekanikerne er nået til enighed, så der bliver fløjet som planlagt.

Bagerst fra venstre: Frederik Elsner, Jens-Frederik Nielsen, landstræner Rune Svenningsen
Forrest fra venstre formand Michael Kleist, Nina Høegh Møller, Sara Lindskov Jacobsen
Holdet til Sudirman Cup i 2019 i Kina
Frederik Elsner spiller ikke længere og Nina har fået barn. Sara spillet i DK.Grønlandsmesterskaberne i badminton for U15, U17, U19 og senior kan derfor blive gennemført som planlagt.

Der er omkring 100 deltagere, fra Upernavik i nord til Qaqortoq i syd. En afstand på ca 1.400 km – svarende fra Grenen til Zürich.

Det er den eneste store turnering, hvor alle samles en gang om året, for at finde de bedste blandt de unge og voksne, men også turneringen vi alle ser frem til. Gense gamle venner og måske nye.

Da vi ikke kan køre mellem byerne, er det også en logistisk udfordring at samle så mange deltagere, da andre Grønlandsmesterskaber også ligger i påsken.

Transporten til Aasiaat er en ting, men også at få indkvarteret og bespist knap 100 deltagere i en uge, kan give grå hår i hovedet, (hvis ikke man har det allerede) Det lykkedes dog med fælles hjælp fra den lokale klub ABK og Hotel Søma.

Der er planlagt kampe fra mandag eftermiddag til lørdag eftermiddag, med finaler og bronzekampe for de unge fredag og lørdag for seniorerne.

KNR TV – Grønlands svar på DR TV, havde stillet i udsigt, at de vil sende direkte tv fredag og lørdag, men pga den varslede flystrejke, valgte de at sende Volleyball fra Maniitsoq, hvor man kan sejle til.

Gode råd var dyre, men Tusass – teleselskabet har stillet gratis internet til rådighed i hallen, og der er etableret kontakt til en lokal, som kan producere TV, som sendes på forbundes nye youtube kanal.

På den måde, kan familie og venner rundt omkring i Grønland og udlandet alligevel følge med i årets Grønlandsmesterskaber.

Til Grønlandsmesterskaberne kommer også vores landstræner Rune Svenningsen op fra Aarhus.

Han skal følge med i udviklingen af spillerne, og kigge på bruttotrupper i ungdom, som skal til Arctic Winter Games, som afvikles i Wood Buffalo, Canada i januar/februar 2023 og til bruttotrup i senior, som skal forsvare hold-guld til Island Games 2023, som afvikles på Guernsey.

Michael Kleist
Formand

Badminton Kalaallit Nunaat

Læs også

NY VERDENSRANGLISTE

MEN’S SINGLES Lee Zii Jia (🇲🇾) will cut the gap with Prannoy (🇮🇳) after winning …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.