EM: Girlpower banede vejen for dansk triumf

Loading

EM finalen mellem Danmark og England blev spillet i dag søndag, og her var der nogle interessante kampe i vente.

Første kamp var i damesingle, som stod mellem den nykårede Danmarksmester Line Kjærsfeldt og engelske Fontaine Mica Chapman. Inden dagens opgør havde de to duellanter mødt hinanden en gang, og her var det englænderen der havde trukket sig sejrrigt ud.

I denne kamp var det dog Line Kjærsfeldt, der var klasser bedre. Hun var alt dominerende, og Chapman fik ikke et ben til jorden. Den unge dansker vandt med hele 21-14 og 21-11. Dermed fik Danmark den bedst tænkelige start.

– Det var rigtig fedt at få revanche. Jeg spillede ikke godt mod hende sidst så det var fedt at få den revanche og bevise at man er bedre! Det var dejligt at kunne give holdet en 1-0 sejr til at starte med. Det ligger mindre pres på de andre selvom vi var favoritter i de kampe. Men det giver også god stemning og så var det bare fedt at vinde finalen, fortæller Line Kjærsfeldt til BadmintonBladet.

Rutineret sejr
Den anden kamp på programmet var i herresingle, hvor verdens nummer 2 Jan Ø. Jørgensen stod overfor engelske Toby Penty. En kamp Jan var storfavorit til at vinde. I første sæt var Jan Ø. overlegen i starten af sættet og var foran med 11-7 ved opholdet. Efter opholdet faldt Jan i niveau, og det gjorde at Toby Penty fik tro på tingene. Toby Penty kom op på 18-18, men 3 point i træk til Jan sikrede ham første sæt.
I andet sæt var der klasseforskel på de to spillere, og her viste Jan hvorfor han ligger nummer 2 i verden. Sættet endte med hele 21-14. Danmark var nu foran 2-0 og manglede kun en sejr for at sikre sig EM titlen.

Øretæve
Den tredje kamp blev spillet i damedouble, hvor Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl skulle op imod Heather Olver/Lauren Smith. I første sæt var danskerne flere klasser bedre, og englænderne kunne intet stille op. Første sæt endte med en snitter til Olver/Smith, da Pedersen/Rytter Juhl vandt med 21-9. I andet sæt kom englænderne bedre men lige lidt hjalp det, da Pedersen/Rytter Juhl vandt andet sæt med 21-14.

Danmark er dermed Europamestre for hold anno 2015 efter en overlegen præstation i finalen mod England, hvor der ikke var meget at komme efter for englænderne.

Resultater fra EM

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Anders Nielsen om Danish Junior Cup: Dette fantastiske koncept skal føres videre for enhver pris

Danish Junior Cup skulle have været holdt i marts 2019, men bliver nu afholdt i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.