Fra verdensklasse til hverdag…..

Loading

DEN STORE HAL I UDKANTEN
Efter nogle dage nær stjernerne i Odense var det dejligt at komme hjem til min egen hjemmebane, den store hal, og træne med de små 12-15 årige piger og drenge på Team Storstrøm træningen, betragte seniortræningen og ikke mindst igen få lov til at tage et bad i omklædningsrummet. 

Jeg deltager på ungdomstræningen næsten hver mandag, ikke udelukkende på grund af at vejrtrækningen stadig umuliggør større belastning, men også fordi de er så sjove at spille med, de unge. Deres energi og gryende spilleglæde smitter. Og så er det jo også en oplagt mulighed for at videregive lidt viden fra mere end 45 års spil. 

Mandagstræner Kim Tvangsø er garant for old school træning, som jeg erindrer den fra min barndom. Opvarming med løb og diverse styrkeøvelser, traditionelle spilleøvelser – I/os Boomere og Generation X fra 60erne og 70erne kender dem til hudløshed: clear, drop, netdrop, løft – og 2-3 runder. Onsdagstræneren Jacob Oehlenschlæger står for den mere tekniske del. For mig at se står de to trænere – og altid tilrådelige trænerreserve Emilie Lejre for en god balance mellem læring og leg. 

OMKLÆDNING 
Før efterårsferien meddelte kommunen, at de ville åbne for omklædningsrummene fra mandag den 19. oktober. Få dage før sæsonstart på holdturneringen fik klubben allernådigst adgang ved hjemmekamp. Nu er der fri adgang, selvfølgelig under ansvar og forsigtighed. 

Mandag aften var jeg tilbage i det store omklædningsrum. Alene. De unge klæder jo ikke om længere, og seniorerne var i gang i hallen.

Tilbage i stilheden. Tilbage på de afrundede, gamle træbænke. Tilbage under de tilkalkede brusere. Tog mig ekstra god tid, spredte mig over flere kvadratmeter og nød at indånde lugten og atmosfæren i dette gamle rum fra 1951 – næsten uberørt, i autentisk retrostil. 

Rummet, hvor vi, mænd i forskellige aldre, hovedsageligt dog med vigende hår,har siddet så ofte, mere eller mindre påklædt/afklædt, og fortalt røverhistorier om gamle kampe, delt personlige problemer, råbt og skældt ud, drillet og mobbet og drukket øl med og uden modstandere. 

“The world can be very dark right now. So be light and chose joy. You have more impact than you know.”​

SMÅ TING
Det er de små tings glæder. Det er hvad det handler om i hverdagen. At huske at sætte pris på det, vi normalt ikke rigtig værdsætter eller bemærker, men tager for givet.  

I den nuværende pandemi og “Vær sammen på afstand” bliver vi forhåbentlig atter opmærksomme på den store betydning af de små hverdagsagtige ting. 

Læs også

NY VERDENSRANGLISTE

MEN’S SINGLES Lee Zii Jia (🇲🇾) will cut the gap with Prannoy (🇮🇳) after winning …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.