Badmintonligaen: Aarhus AB vinder lokalopgør i Højbjerg

Loading

Lokalderbyet mellem Højbjerg og Aarhus AB blev torsdag aften først afgjort i sjette og sidste kamp: damedouble-opgøret.

Med en 3-1-føring inden afgørelsen på holdkampen, havde Aarhus AB tilspillet en gylden mulighed for en sejr i lokalbraget ude mod Højbjerg. En tilbagevendt Anders Skaarup Rasmussen fra hjemmeholdet sammen med Alexandre Bøje fik dog reduceret og skabt spænding til det sidste, da de i tre sæt slog den nye engelske par Jessica Pugh og Ben Lane.

Dermed endte kampens damedouble med at skulle afgøre tingene, og her var der ingen slinger i valsen for Anne Katrine Hansen og Emilie Furbo fra Aarhus AB, der med en sejr i to sæt sikrede gæsterne de tre point og en 4-2-sejr.

Herredouble blev afgørende
I et velspillet herredouble-opgør mellem Højbjergs Mathias Bay-Smidt og Oliver Leydon-Davis og AB’s Kasper Antonsen og Philip Seerup måtte hjemmeholdet til deres store ærgrelse se langt efter en sejr. Antonsen og Seerup vandt første sæt med 21-19, men hjemmeholdets herredouble fik udlignet i sæt. I tredje sæt var AB-parret igen stærkest og sikrede sig uden problemer sættet med cifrene 21-13.

Forinden havde Anders Antonsen sendt Aarhus AB i front med 1-0 efter sejr i to sæt over Kasper Dinesen.

Højbjergs 2. herresingle Ramon Garrido spillede sig til gengæld for alvor ind på ligascenen, da han i kampens tredje opgør slog AB-spilleren og DM-semifinalist David Kim Kristensen med cifrene 21-19 21-11, og dermed fik reduceret til 1-2 i holdkampen.

Skaarup-comeback i Aarhus
Hjemmebane-comeback til Højbjerg-drengen Anders Skaarup Rasmussen gik ikke publikums næse forbi, og han kvitterede da også med en sejr. Sammen med Alexandra Bøje slog parret Aarhus AB’s nye par Jessica Pugh og Ben Lane, der ellers steppede gevaldigt op i andet sæt, men som ikke havde et modsvar i tredje og afgørende sæt, da Skaarup og Bøje for alvor satte trumf på.

I mellemtiden havde Aarhus AB’s malaysiske damesingle-spiller Lim Yin Fun slået den nytilkomne Iben Bergstein, der dermed fik sig en ilddåb af en hjemmebanedebut for aarhusianerne. Malaysieren vandt 21-13 21-14.

Som skrevet tidligere endte opgøret derfor med en damedouble-afslutning, og her vandt Aarhus AB’s Anne Katrine Hansen og Emilie Furbo 21-18 21-9 over Line Nørgaard og Marie Louise Steffensen.

Med 4-2-sejren har Aarhus AB nu seks point for de første to kampe og ligger nummer to i Badmintonligaen, mens lokalrivalerne fra Højbjerg stadig har sine første point til gode.

Resultater: Badmintonligaen

I et noget mere spændende opgør end gårsdagens Guldmatch viste hjemmeholdet Vendsyssel ingen nåde, og …