Tian Qing misser OL i Rio. Foto @ floweryond/Flickr

Kina bekræfter: OL-vinder bliver hjemme fra Rio

Loading

Den kinesiske OL-trup i badminton ligger nu fast. Der er ikke mange overraskelser, selvom der var usikkerhed om damedoublerne til det sidste.

Det kom næppe som et chok for den ene af de olympiske mestre i damedouble, Tian Qing, at hun ikke skal med til OL i Rio.

Både makkeren Zhao Yunlei og landstræner Li Yongbo har i den forgangne uge sået tvivl om, hvor vidt 29-årige Zhao kan holde til at spille to rækker. Da Zhao stiller op i mixeddouble, bliver det damedoublen, hun trækker sig fra.

Det handler også om, at på trods af VM-guld i både 2014 og 2015 har resultaterne for Tian/Zhao i 2016 været svagere end vanligt. Det skyldes sandsynligvis, at kemien mellem de to spillere har været åbenlyst dårlig over en længere periode.

Tian Qing kommenterer, at hun er ærgerlig over ikke at komme med til OL, der er enhver atlets drøm. Hun er samtidig taknemlig over at have vundet OL i London i 2012, så at misse Rio er ikke en big deal for hende.

Det bliver i stedet de 25-årige tvillinger Luo/Luo, der skal hjælpe Kina til at vinde det sjette OL-guld i damedouble i træk.

Det kinesiske OL-hold, der skal forsvare fem guldmedaljer fra London, ser således ud:

Herresingle = Lin Dan , Chen Long
Damesingle = Li Xuerui , Wang Yihan
Herredouble = Fu Haifeng/Zhang Nan , Chai Biao/Hong Wei
Mixeddouble = Zhang Nan/Zhao Yunlei , Xu Chen/Ma Jin
WD = Luo Yu/Luo Ying, Yu Yang/Tang

Kilde: Sina Sport

Læs også

Set fra kommentatorboksen: OL i badminton havde det hele

OL er veloverstået, og badmintonturneringen har været særdeles spændende at følge, både med danske og …