Foto @ Team Danmark

Rio: Tre danske OL-seedninger i badmintonturneringen

Loading

Så er seedningerne til OL-turneringen i badminton på plads. I singlerækkerne bliver det Malaysias Lee Chong Wei og Spaniens Carolina Marin, der er topseedede.

Seedningerne er lavet på baggrund af den aktuelle (21. juli 2016) verdensrangliste for de kvalificerede olympiske deltagere. Seedningslisten vil danne basis for lodtrækningen, der finder sted på tirsdag d. 26. juli.

Hver singlekategori har 13 seedede spillere. Lee Chong Wei, der har været i OL-finalen i 2008 og 2012, er seedet 1, mens den dobbelte verdensmester Chen Long er seedet 2. Lin Dan er seedet 3’er.

Danmark har to seedede spillere i herresingle. Det er Viktor Axelsen (4) og Jan Ø. Jørgensen (5).

De andre seedede herresingler er Taiwans Chou Tien Chen (6), Indonesiens Tommy Sugiarto (7), Koreas Son Wan Ho (8), Indiens Kidambi Srikanth (9), Hong Kongs Hu Yun (10) og Ng Ka Long (11), Tysklands Marc Zwiebler (12) og Englands Rajiv Ouseph (13).

I damesingle følges den dobbelte verdensmester Carolina Marin af kineserne Li Xuerui (2) og Wang Yihan (3).

Det meget spændende damesinglefelt er dernæst Thailands formstærke Ratchanok Intanon (4), Indiens Saina Nehwal (5), Japans Nozomi Okuhara (6), Koreas Sung Ji Hyun (7) og Taiwans Tai Tzu Ying slutter top 8. De sidste seedninger tilfalder P.V. Sindhu (9; Indien), Akane Yamaguchi (10; Japan), Kirsty Gilmour (11; Storbritannien), Porntip Buranaprasetsuk (12; Thailand) og Bae Yeon Ju (13; Korea).

I doublekategorierne er der blot fire seedede i hver kategori, og kun i mixeddouble har Danmark sikret sig en semifinale-seedning.

De forsvarende olympiske mestre i mixeddouble, Zhang Nan/Zhao Yunlei (Kina) fører an i feltet og er derfor topseedede. Koreas Ko Sung Hyun/Kim Ha Na er seedet 2, mens Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir (Indonesien) og Japan Open 2016 vinderne Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen er seedede henholdsvis 3 og 4.

I de rene doublerækker er Koreas Lee Yong Dae/Yoo Yeon Seong topseedede i herredouble, mens Japans Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi er favoritter i damedouble.

Herresingleturneringen består af 41 spillere i 13 grupper. I damesingle bliver 40 spillere delt i 13 grupper – alle grupper har en seedet spiller.

Lodtrækningen i doublerne vil bestå af fire grupper med fire par i hver – alle grupper har et seedet par.

Lodtrækningsceremonien foregår tirsdag d. 26. juli. fra kl. 11-13 (Rio tid) ved den olympiske badmintonhal Riocentro – Pavilion 4 (Barra Zone). Fans verden over kan følge lodtrækningen live på www.BadmintonWorld.tv.

Kilde: BWF

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …

5 Kommentarer

  1. Hvor kan man læse mere om strukturen henne, for det lyder da meget spændende (på den dårlige måde) med 13 seedninger/grupper og henholdsvis 40 og 41 deltagere i de to singlerækker.

  2. 48 spillere i 16 grupper ville have virket smartere.

  3. Wow. Det der system fatter jeg ikke en brik af. Vil det sige at Joachim og Christinna ikke kommer i gruppe med de 3 bedste? Og skal de i så fald vinde mindst to ud af tre gange, hvor de så går videre til en kvartfinale/semifinale? Hvorfor kan systemet ikke være det samme som i Super Series- sammenhæng? Det bliver da ikke mere fair af den her form for gruppespil? Eller hvad?

  4. NÃ¥r det sÃ¥ er sagt: Danmark skal ud og sparke røv!!! 😉