Mathias Boe og Carsten Mogensen. Foto @ Annette Vollertzen

Korea: To ud af tre er videre

Loading

Efter en lidt skuffende dansk dag ved Korea Open i går, hvor bl.a. begge herresingler samt en enkelt herredouble røg ud af turneringen, var der tre danske doublepar med i dag. For to af parrene gik det fint, mens det tredje par desværre tabte.

Sikker dansk sejr
Mathias Boe og Carsten Mogensen var første danskere i kamp i dag. De mødte Wahyu Nayaka Arya Pankaryanira og Ade Yusuf fra Indonesien, som de havde vundet de to hidtidige opgør mod.

Efter en svag start, hvor indoneserne kom foran 8-4, fik Boe og Mogensen styr på kampen. Med to stimer á syv points var sættet så godt som hjemme, og det endte da også med overbevisende 21-11 til danskerne.

I andet sæt så Boe og Mogensen sig slet ikke tilbage. De kom hurtigt på 4-0 og blev på intet tidspunkt truet af indoneserne. Det blev dansk sætsejr på 21-14, og det lader til at være et par danske spillere i god form trods de seneste ugers sygdom.

I morgen venter der en noget sværere kamp. Boe og Mogensen møder Ko Sung Hyun og Shin Baek Cheol fra Korea. De vandt VM i Ballerup i 2014, men få måneder inden da, vandt Boe og Mogensen de to pars eneste opgør indtil nu i to sæt.

Sikker dansk sejr – igen
De danske VM-sølvvindere Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var oppe mod japansk modstand i dag. Naoko Fukuman og Kurumi Yonao har tidligere indkasseret to nederlag til de stærkt spillende danskere, og det gik samme vej i dag.

Christinna og Kamilla kom lynhurtigt foran med 8-0, og derfra var der ingen slinger i valsen. Sættet endte 21-11 i dansk favør.

I andet sæt kom japanerne lidt mere med, og parrene stod helt lige ved 13-13. Men danskerne fik styr på det og tog sættet og sejren med et par gode ryk. 21-15 stod der på resultattavlen efter 39 minutters spil.

I morgen skal pigerne op mod verdens nr. 115, Chang Ye Na og Lee So Hee fra Korea. De to har tidligere været nr. 4 og 8 med andre makkere, men med den form Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har for tiden, bør de også kunne vinde kampen i morgen.

Ingen alle gode gange tre i dag
I den sidste danskerkamp i dag var Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding oppe mod et par fra Japan, som de to gange Mads faktisk tidligere har haft et rigtig godt tag på; Kenichi Hayakawa og Hiroyuki Endo.

Danskerne førte 3-1 i indbyrdes opgør inden dagens kamp, og det eneste nederlag, der kom ved Singapore Open i april i år, var da også knebent med 18-21 i tredje sæt.

I dag var bare ikke danskernes dag. Selv om første sæt blev ret lige, var det Mads og Mads, der haltede lidt efter hele vejen. De kom dog op på 18-18, men tre points til Hayakawa og Endo afgjorde sættet til deres fordel.

Andet sæt var ikke et, danskerne husker tilbage på med glæde. Bagud 0-6 og 1-15 var der intet at stille op, og japanerne tog sættet med hele 21-5. Dermed er det slut ved Korea Open for Mads’erne, mens vi stadig har to andre par i kvartfinalerne, der spilles i morgen.

Du kan se alle resultaterne fra i dag her og programmet for i morgen her.

Læs også

Stor dansk søndag i Malaysia: Fuld titelhøst på finaledagen

Den danske verdensmester Viktor Axelsen og damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sikrede søndag …