Viktor Axelsen. Foto @ Djarum Badminton

Nyrenoveret stjernearena venter de danske spillere ved Indonesia Masters

Loading

Et hav af danske spillere er med ved denne uges store badmintonturnering Indonesia Masters, som blandt andet byder på en nyrenoveret Istora Senayan.

Badmintonverdenens måske mest elskede arena ligger i Jakarta. Den hedder Istora Senayan og har været indbegrebet af verdens mest medrivende fans i flere årtier. Den store arena har som optakt til august-måneds Asian Games gennemgået en større renovering.

Det betyder blandt andet, at tilskuerne nu kan sidde på sæder, i stedet for de hårde bænke, som arenaen også har været kendt for.

I denne uge får tilskuerne i den berømte arena så igen lejlighed til at hilse verdens bedste badmintonspillere velkommen til Indonesiens hovedstad.

Kun i mixeddouble-rækken ved Indonesia Masters får vi ikke verdensetterne at se, ellers er der linet op til det helt store show ved januars anden Super500-turnering.

Danske seedninger i fire kategorier
Blandt de danske håb i turneringen er ikke overraskende de to titel-tagere fra sidste uge: Viktor Axelsen (1) i herresingle og Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i damedouble (3).

Også i herredouble er et dansk par seedet til semifinalen, nemlig Mads Conrad og Mads Pieler Kolding (4). De to møder i første runde den tidligere dobbelte verdensmester Mohammed Ahsan og Angga Pratama, der formentlig vil forsøge at skabe en fantastisk stemning for hjemmepublikummet.

Sidste danske seedning står Christinna Pedersen og Mathias Christiansen (8) for i mixeddouble. De to møder ligeledes et indonesisk par i første runde.

Som nummer 12 i verden var Anders Antonsen også tæt på at få en seedning ved turneringen, men i stedet står aarhusianeren nu til en førsterunde-kamp mod ingen ringere end Chen Long (3).

I herresinglerækken repræsenterer desuden Rasmus Gemke, Emil Holst og Hans-Kristian Solberg Vittinghus de rødhvide farver.

Flere danskere i kvalifikationen
Mens hovedturneringen, med undtagelse af mixeddouble-rækken, først skydes i gang onsdag, så spilles kvalifikationen til hovedturneringen allerede i dag tirsdag.

Hele fire danske damesingler, Line Kjærsfeldt, Natalia Koch Rohde, Mette Poulsen og Sofie Holmboe Dahl, har fundet vej hertil, hvor fire ud af otte spillere går videre til hovedturneringen.

Ingen af de fire møder dog hinanden, så det kan potentielt blive til fem danskere i hovedturneringen i damesingle, da Mia Blichfeldt er direkte inde i turneringen.

I herresingle skal Kim Bruun ligeledes forsøge at spille sig igennem kvalifikationen, og her kræves der to sejre af danskeren.

I herredouble stiller Mathias Christiansen/David Daugaard, Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen og Niclas Nøhr/Kasper Antonsen til start, mens både Julie Finne-Ipsen/Rikke Søby og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen er med i damedouble-kategorien.
Sara Thygesen og Niclas Nøhr er endvidere med i mixeddouble, hvor også Line Kjærsfeldt og Anders Skaarup Rasmussen tørner ud sammen.

Kvalifikationen starter natten til tirsdag dansk tid.

Danske kampe ved Indonesia Masters 2018

Kilde: Jakarta Post

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.