Akane Yamaguchi. Foto @ Djarum Badminton

Kvinderne tjente flest præmiepenge i 2017

Loading

Hvis man vil tjene mange penge, så er det en god ide at blive professionel indenfor sport. Hvis man gerne vil tjene rigtig mange, så er det typisk en fordel at være mand, da der er en klar ulighed i økonomien mellem mænd og kvinder inden for sportsverden.

Der er dog aldrig en regel uden en undtagelse, og den undtagelse viser sig at være badminton.

En opgørelse som nyhedsmagasinet Badzine har foretaget, viser det sig, at top 3 på listen over flest indtjente præmiepenge i år 2017, er kvinder. Vi skal altså ind på en 4. plads, før vi finder den første mand på listen, og endnu længere ned, før vi finder den første dansker på listen, over de badmintonspillere, der har vundet flest præmiepenge i år 2017.

Det er Japanske Akane Yamaguchi der topper listen med præmiepenge for 1,6 mio. kr. i 15 turneringer. Kinas Chen Quingchen kom ind på en anden plads på lige under 1,6 mio kr. Det er i øvrigt også den højeste sum nogensinde for en doublespiller.

Vi skulle som sagt hen på 4. pladsen for at finde en mandlig badmintonspiller, og det var Indiske Kidambi Srikanth, der sidste år tjent 1,4 mio. kr. i præmiepenge. Han vandt tre Superseries-titler, og endte som nr. 3. på mændenes verdensrangliste.

De fleste tænker nok, “Hvor finder vi Viktor Axelsen” og ham finder vi såmænd på en flot 9. plads. Den kære dansker indtjente lige over en mio kr. Det var dog væsentligt mere end doublespillerne Boe og Morgensen, der begge hentede lidt over 600.000 kr. hjem på bankkontoen.
Selvom Viktor Axelsen ikke ender i top på listen over de badmintonspillere, der har vundet fleste præmiepenge i sæsonen, så er der meget der tyder på, at danskeren nok skal blive hyldet.

#sundayfunday ????????

Et opslag delt af viktoraxelsen (@viktoraxelsen) den

Den unge dansker der mestrer det kinesiske sprog, er nemlig stor favorit hos Danske Spil til at vinde den prestigefyldte titel, Årets Sportsnavn i Danmark. Oddset der næsten ikke er værdi i at spille på, giver blot 1.10 gange pengene igen, selvom den har været oppe i 1.20.
Viktor Axelsens største konkurrent til titlen som Årets Sportsnavn 2017, er tennisspilleren Caroline Wozniacki, der står til odds 6.00 gange igen.

Den danske tennisdarling har haft et formidabelt år 2017, hvor hun nåede i hele otte finaler og sidst vandt WTA Sæsonfinalen.
Hvis du tror, at Wozniacki kan vinde årets første Grand Slam turneringer, så kan du sammenligne odds her på bedste tennis betting sider. Wozniacki er nemlig seedet til at gå i finalen ved Australian Open senere i januar, og bookmakerne vurderer, at der er gode chancer for, at hun kan vinde turneringen.

Oddset er dog fortsat lavere på, at hun går hen og vinder Årets Sportsnavn, men her er konkurrencen altså i top fra den anden ketchersport, Badminton. Både Axelsen og Wozniacki har haft et fantastisk 2017, og Danske spil begrundede det lave odds på Viktor Axelsen således:
Viktor Axelsen er gået fra at være en god ung spiller til pludselig at være en superstjerne. Den unge dansker er i 2017 indehaver af tre Super series-titler, et VM trofæ og så topper han også ranglisten som nr. 1. på herrenes verdensrangliste.

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.