Lin Dan. Foto @ Djarum Badminton

Lin Dan i fare for at misse sæsonfinalerne for sjette år i træk

Loading

Lin Dan er i fare for at misse sæsonfinalerne og overraskende nok for en spiller af hans kaliber, bliver det sjette gang i træk, hvis dette sker.

Lin Dan har alle dage været en spiller, der har taget sine pauser i løbet af sæsonen, og hvis sult specielt i de sidste år ikke altid har været den største. Derfor er han igen i år i i fare for at misse sæsonfinalerne. Når man kigger på legendens historik er det værd at bemærke, at han i de seneste ni år kun har været deltager i en af sæsonfinalerne. Denne vandt han så også i 2011. Og så kommer vi tilbage til sulten. For i de senere år synes det at være denne, der har fået ham til at toppræstere.

Se bare på i år, hvor han i den grad har foldet sig ud, når de store og de endnu ikke opnåede titler skulle i hus. Han vandt på imponerende vis en af de få titler han mangler, nemlig Malaysia Open, på Lee Chong Weis hjemmebane og over selv samme spiller. Derudover spillede han sig på imponerende vis i VM-finalen og havde et tæt første sæt været hans, hvor han lavede et par nemme fejl, kunne meget være sket. Efterfølgende udtalte han også til Det Internationale Badmintonforbund, BWF, at:

– Disse fejl viste sig at være fatale for mig. Jeg sagde til min træner, at hvis jeg fik første sæt, ville resultatet have været anderledes.

Og desuden har han ved den største Super Series-turnering All England også vist sin styrke ved at besejre Viktor Axelsen i en meget velspillet kvartfinale. Læg dertil, at han også ved de Asiatiske Mesterskaber viste et meget højt niveau i en finale, hvor han dog måtte give fortabt mod en sjælden i disse tider stærk Chen Long.

Hvor er drivkraften, hvis sulten ikke er der?

Og hvis han ikke har sulten, i og med han har vundet sæsonfinalerne før, kan det måske forklare, hvorfor han er langt væk fra de otte adgangsgivende pladser til sæsonfinalen. Aktuelt er han nummer 17, så der skal virkelig toppræstationer til i de to sidste Super Series-turneringer for at komme i sæsonfinalerne. Den ene er dog i Kina, så der skulle sulten igen være i top.

Men sulten for at nå i sæsonfinalerne har for nyligt ikke virket til at være overvældende. Således har han misset de sidste to Super Series-turneringer uden den store forklaring.

Man kan dog spekulere i, at han måske kunne tænke sig at vinde titlen i Dubai, som han ikke har vundet, når den har været afholdt der. Eller i det mindste kunne man forestille sig, han gerne ville deltage der. Siden turneringen i 2014 kom til Dubai, er der nemlig kun kommet mere opmærksomhed om turneringen, og i 2014 fordobledes præmiepengene også til en million dollars. Men det er nok ikke pengepungen, den populære kineser har problemer med, så dette er nok ikke den store motivation.

Og han har altså aldrig deltaget i turneringen i Dubai, fordi han ganske enkelt flere gange ikke har kvalificeret sig til denne. Retfærdigvis skal det siges, at han havde kvalificeret sig i 2015, men måtte trække sig der grundet en skade.

Alt kan ske

Men kineseren er som sagt svært at blive klog på, så derfor kan han sagtens gå hen og vinde de næste to Super Series turneringer og blive en del af sæsonfinalerne. Den ene er som tidligere nævnt i Kina, så den vil han jo nok gerne vinde.

Men skulle det ikke lykkes, er det værd at bemærke at kineserne nok kun får Shi Yuqi med, da Chen Long også er langt nede på listen over årets bedste resultater.

Kilde: BWF

 

Læs også

Verdensmesteren Viktor

Finalerne til VM i badminton blev her til eftermiddag spillet, og det blev med den …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.