Michael Kjeldsen. Foto: @ Tine Bay

Michael Kjeldsen: Vi kan igen overraske i den nye Badmintonliga-sæson

Loading

BadmintonBladet har forud for den nye Badmintonliga-sæson spurgt nøglepersonerne i de forskellige klubber om forskellige spørgsmål om denne sæson. I dag udtaler Michael Kjeldsen, der er sportschef for ungdom og senior i Højbjerg, sig. 

Hvad er dine forventninger til næste sæson?

Vi har i Højbjerg forventninger til, at vi hvert år skal være bedre. Vi var i semifinalen sidste år, så vi skal gerne i semifinalen igen i år, hvilket vil være en fin præstation. Vi har ikke holdet til at komme længere end det. Men om vi kommer i denne semifinale via en 5-8-plads eller 3-4-plads er ligegyldigt. Vi har stort set det samme hold som sidste år. Ramon bliver dog erstattet af Ygor Coelho, som er en anelse stærkere. Han er dog en del højere på verdensranglisten, hvor han rangerer som nummer 34. Det er imidlertid fordi, at han spiller mange panamerikanske turneringer. Ellers har vi et hold, hvor flere spillere bare bliver bedre og bedre. For eksempel er Mathias Bay-Smidt og Alexandra bøje nu tilknyttet elitecentret. Vores unge damedoubler er også rigtig gode.

Hvem tror du bliver danske mestre?

Det må blive Skovshoved. De er stadig meget stærke, selvom de mangler Kamilla Rytter Juhl. Jeg kan ikke se, hvem der kan slå dem. Dog har jeg ikke overblikket over Skælskørs hold endnu. De er altid en dark horse, der plejer at have en stor styrke. Derudover ser jeg Solrød og Vendsyssel som gode finalekandidater. Solrød har lidt det samme koncept som os med deres egne spillere, og jeg ser dem egentlig som værende et skridt foran os, selvom vi slog dem i kvartfinalen sidste år. Vendsyssel har på flotteste vis fået stærke udlændinge til at fungere i ligaen.

Hvem tror du bliver sæsonens overraskelse?

Det kunne godt blive os selv. Når jeg nævnte de fire andre hold, er det fordi, jeg mener, at de er stærkest. Derfor ville det være en overraskelse, hvis vi kom i semifinalen. Desuden er Greve en god klub, der har et godt hold, som sagtens kan overraske.

Hvem tror du ender i nedrykningsspillet?

Rigtig mange hold kan ende der. Nu bliver der jo otte hold fremover i ligaen, så der er meget på spil. Man må derfor formode, at de to nederste hold ryger i 1. division. Vi er da også selv en kandidat til nedrykningsspillet. Sidste år var det således også meget tæt, og vi skulle vinde i sidste runde med 4-2. Jeg tror dermed, at det bliver tæt igen. Jeg kan dog ikke se de fire hold, jeg nævnte før, komme i problemer. Stort set alle andre hold kan dog nemt havne i nedrykningsspillet. Det er også charmen ved ligaen, at der skal så lidt til, før det kan gå galt. Hvis et hold nemlig, ligesom Gentofte gjorde sidste år, performer, kan man jo redde sig.

Hvem tror du bliver sæsonens skuffelse?

Skovshoved kunne blive det, hvis de ikke vinder. Måske Skælskør. Jeg forventer nemlig, at de kommer i finalen. Som tidligere nævnt kender jeg dog ikke helt deres fulde hold endnu. Jeg var egentlig lidt skuffet over dem i sidste sæson, selvom Emil Staack var ude at forsvare dem.

Læs også

Badmintonligaen: Højbjerg uden chancer

Oddsene var i den grad ikke med Højbjerg Badmintonklub, da de torsdag aften tabte 5-1 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.