Foto: @Tine Bay

Optimisme i Højbjerg

Loading

Der er optimisme i Højbjerg Badminton Klub ved indgangen til sæsonen 2017/18. Badmintonsporten har de senere år været under pres medlemsmæssigt i såvel Højbjerg som i de fleste af landets andre klubber, men i Højbjerg er udviklingen vendt og optimismen gælder både kvantiteten og kvaliteten.

Sportschef Michael Kjeldsen fortæller, at klubben på ungdomssiden har 289 medlemmer her i begyndelsen af sæsonen, og det tal forventes i lighed med tidligere år at stige i løbet af sæsonen. Selv om den forventede Viktor Axelsen-effekt endnu ikke har slået igennem, har Højbjerg på nuværende tidspunkt 100 U-11 spillere. Måske er der tale om en Michael Kjeldsen-effekt, idet hans tiltag med samarbejde med fire lokale skoler har resulteret i mange nye medlemmer. Skolesamarbejdet fortsætter også i indeværende sæson/skoleår.
De mange ungdomsmedlemmer sikrer, at bredden er i orden, men Højbjerg har også i alle årgangene spillere på de øverste hylder, om man så må sige. Højbjerg deltager i sæsonen med minimum 26 hold i ungdomsrækkerne.

Hos seniorerne er der også fuld fart frem med hele syv hold i aktion. ”Vi har aldrig stået stærkere,” siger Michael Kjeldsen, ”Vi har bedre spillere end tidligere og det gælder alle hold.”

Ligaholdet er forstærket med damesinglen Iben Bergstein fra Hvidovre, og så er Anders Skaarup Rasmussen vendt hjem til Højbjerg efter nogle år i det sjællandske. Det giver anledning til optimisme i forhold til at forbedre de tidligere års placeringer. Michael Kjeldsen håber, at holdet kommer væk fra placeringer som nr. 7 eller 8 i grundspillet – hvilket måske også får ligaens formodet stærkeste klub, Skovshoved, til at vælge en anden kvartfinale-modstander end Højbjerg!

Ifølge sportschefen har alle de øvrige seniorhold gode muligheder for at være med i toppen af de respektive rækker, og han mener, at 2. holdet, der i sidste sæson rykkede ned i 2. division, har en realistisk chance for at vende tilbage til 1. division.

Pressemeddelelse fra Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Højbjerg: Forskellighed giver styrke

Dansk holdbadmintons flagskib Badmintonligaen nærmer sig sæsonens højdepunkter – semifinaler, bronzekamp og finalen om guld …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.