Li Yongbo. Foto @ BWF

Li Yongbo efter OL-skuffelse: Danmark var også stærke engang

Loading

Kina mistede tre ud af fem OL-titler i Rio. Det kom som et chok for stormagten, der har vænnet sig til at dominere OL-scenen. Den kinesiske cheftræner Li Yongbo bliver kritiseret, men han maner til ro.

Selvom det blev til dobbelt guld- og en bronze-medalje, var det Kinas dårligste medaljehøst i tyve år. Det var bemærkelsesværdigt, at der ingen kinesiske kvinder var på podierne i hverken damesingle eller damedouble. To discipliner som Kina har domineret fuldstændig indtil for ganske nylig.

Li Yongbo har tegnet det kinesiske landshold i mere end 10 år, og han har klaret sig igennem en række kontroverser ved at levere historisk gode resultater. Men efter skuffelserne i Rio har den 53-årige tidligere topspiller fået hug på de kinesiske sociale medier, hvor man har krævet hans afgang.

Flere af kinesernes guldvindere vil indstille karriererne snart. Fu Haifeng, Lin Dan og Zhao Yunlei stiller næppe op i Tokyo 2020.

Li Yongbo forklarede til Reuters, at Kina ikke skal være bekymrede over, at en gylden generation forsvinder. Men han erkendte, at udfordringerne er større, da flere lande rykker tættere på.

– Nogle gange er man stærk, andre gange bliver man sat tilbage. Indonesien var stærke engang, det var Danmark også, sagde Li Yongbo.

– Kina er rykket helt frem, men mestrene stopper, og den næste generation kommer langsomt frem. Det giver vanskeligheder, men det er normalt.

Indonesien, Spanien og Japan vandt også guld i OL-turneringen, der spredte medaljerne bredere ud end tidligere. Men Li Yongbo er fortrøstningsfuld.

– Efter dette OL kommer vores nye generation, og den er dygtig. Det kræver systematisk talentudvikling og meget gode træningssystemer for at holde højt niveau, og det har Kina. Derfor er jeg ikke bekymret for fremtiden.

– Badminton udvikler sig på alle punkter. Men der er ingen grund til at dvæle ved de andres fremgang. Det handler om at fokusere på egen udvikling.

– Det er rimeligt at sige, at vi har flere problemer end tidligere, men det betyder ikke, at vi falder bagud. Det er blot de andre, som stormer frem, så vi skal stadig arbejde hårdt.

Kilde: The Star

En kommentar

  1. De VAR også stærke ENGANG? Øhh ved han hvor lille Danmark er i forhold til Kina?