Viktor Axelsen fik en god lodtrækning til VM. Foto @ Annette Vollertzen

VM-lodtrækning: Hård kamp for danske medaljer

Loading

Lodtrækningen til det kommende VM i Jakarta d. 10-16. august blev foretaget tidligt i morges dansk tid. De danske spillere kan se frem til blandet modstand, hvor der skal kæmpes hårdt for for medaljerne.

Der er bedst chancer for dansk VM-metal i herredouble og herresingle. I damedouble og mixeddouble skal der solide, danske overraskelser til for at komme på VM-podiet.

Herresingle
Jan Ø. Jørgensen møder en gammel kending i første runde, nemlig Boonsak Ponsana fra Thailand, som han senest spillede mod i Taiwan Open. Jan fører 9-1 i indbyrdes opgør og bør ikke få problemer med at spille sig selv til anden runde, hvor han skal op mod en norsk eller tjekkisk spiller. Hårdere bliver det i kvartfinalen og semifinalen, hvor henholdsvis Lin Dan og Lee Chong Wei kan blive de mulige modstandere.

Viktor Axelsen står til en kvartfinale mod den regerende verdensmester, Chen Long, som danskeren tidligere har drillet men dog aldrig slået. Inden da står den på overkommelig modstand i de første par runder. Viktor skal møde Petr Koukal fra Tjekkiet i første runde og en polsk eller russisk spiller i anden. Tredje runde ligner danskerens første hårde prøve, hvor H. S. Prannoy fra Indien formentlig venter.

Vores sidste herresingle, Hans-Kristian Vittinghus, lægger ud mod Kieran Merrilees fra Skotland, som ikke bør volde HK nogen problemer. Disse kan til gengæld komme allerede i anden runde, hvor HK sandsynligvis skal møde Sho Sasaki fra Japan. Godt nok ligger HK 10 pladser over Sasaki på verdensranglisten, men japaneren fører 3-0 i indbyrdes opgør. Med mindre Lin Dan mod al forventning ikke klarer sine to første kampe, er det ham, der venter på vinderen i tredje runde.

Se VM lodtrækningen i herresingle

Damesingle
Line Kjærsfeldt er ene om at repræsentere de danske farver i damesinglerækken. Hun skal møde irske Chloe Magee i første runde, og de to ligger stort set side om side på verdensranglisten (hhv. 36 og 38). Magee vandt det seneste opgør i tre sæt og fører 2-1 samlet i indbyrdes opgør, men en Line Kjærsfeldt på toppen har forhåbentlig det, der skal til for at komme sejrrigt ud af første runde.

I anden runde venter straks en anden slags modstand, hvor 11.-seedede P. V. Sindhu fra Indien venter efter at have siddet over i første runde. Sindhu har vundet bronze ved de seneste to VM, og hun tørster efter at komme skridtet videre og bytte bronze ud med sølv eller guld. De to spillere har aldrig mødt hinanden før.

Se VM lodtrækningen i damesingle

Herredouble
I herredouble er der store forventninger til Mathias Boe og Carsten Mogensen, som er 2.-seedede. Bronze fra VM i Ballerup sidste år og sølv fra VM i Guangzhou i 2013 må meget gerne blive byttet ud med guld, og hvem ved, måske er det danskernes sidste skud i bøssen. Vi ved, at Boe og Mogensen godt kan slå alle, men der er samtidig også andre par, som kan slå dem, så danskerne skal være oppe på tæerne fra første kamp. Boe og Mogensen sidder over i første runde og møder Chen Hung Ling og Chi-Lin Wang fra Taiwan i anden runde.

De to gange Mads, altså Conrad-Petersen og Pieler Kolding, er seedet 10 og sidder ligesom de øvrige seedede par over i første runde. Hvem modstanderen i anden runde bliver, skal afgøres mellem et par fra Rusland og et par fra Indien, og ingen af disse bør volde Mads og Mads de store problemer. I tredje runde ser det straks anderledes ud. Her bliver modstanderne formentlig 8.-seedede Lee Sheng Mu og Tsai Chia Hsin fra Taiwan, og danskerne skal være skarpe for at slå de to.

Endelig er Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen seedet 15, og deres første modstand bliver enten amerikansk eller indonesisk. Mathew Fogarty og Bjorn Seguin fra USA skal kæmpe mod Andrei Adistia og Hendra Aprida Gunawan fra Indonesien om at få lov til at spille mod de to danskere. Vinder Kim og Anders deres første kamp venter Fu Haifeng og Zhang Nan fra Kina, og de er ikke hvem som helst. Med en frisk sejr fra Taiwan Open og en andenplads fra Indonesia Open er kineserne i storform, og danskerne må også se sig selv som underdogs i denne kamp.

Se VM lodtrækningen i herredouble

Damedouble
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er 4.-seedede og sidder over i første runde. I anden runde venter der danskerne en kamp mod enten Ozge Bayrak og Neslihan Yigit fra Tyrkiet eller Ching Hui Chang og Hsin Tien Chang fra Taiwan, og ingen af de par bør kunne stoppe Christinna og Kamilla på deres vej mod medaljer. I tredje runde ligner det en kamp mod de 11.-seedede koreanere Lee So Hee og Shin Seung Chang, og i kvartfinalen står Ma Jin og Tang Yuanting fra Kina og venter. De er seedet 6 og fører 3-1 over danskerne i indbyrdes opgør.

Se VM lodtrækningen i damedouble

Mixeddouble
Vi har to par med i mixeddouble, 5.-seedede Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen og 13.-seedede Mads Pieler Kolding og Kamilla Rytter Juhl. Begge par sidder over i første runde.

I anden runde skal Fischer og Pedersen op mod enten Nyl Yakura og Brittney Tam fra Canada eller Danny Bawa Chrisnanta og Yu Yan Vanessa Neo fra Singapore. Herefter venter formentlig indonesisk modstand i Praveen Jordan og Debby Susanto, som danskerne har vundet over i samtlige seks tidligere opgør, og så står den formentlig på de topseedede kinesere, Zhang Nan og Zhao Yunlei, i kvartfinalen.

Mads Pieler Kolding og Kamilla Rytter Juhl skal op mod nordamerikansk modstand i deres første kamp. De møder vinderen af et par fra Canada og et par fra USA i anden runde. Tredje runde ligner en kamp mod Adcock-parret fra England, som danskerne endnu aldrig har slået.

Se VM lodtrækningen i mixeddouble

Blandet dansk lodtrækning
Samlet set er det blevet en blandet dansk lodtrækning, og chancen for medaljer er absolut eksisterende. De fleste første- og anden-runde-kampe ser overkommelige ud for danskerne, men herefter skal bissen skrues på. Vi ved af erfaring, at overraskelser kommer til at ske, så lad os da krydse fingre for, at disse kommer til at ske i dansk favør.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

En kommentar

  1. Christian Svenstrup Lotte Hedegaard Pedersen Rani Í Bø