Joachim Persson. Foto @ Badminton Island

Persson er træner for stort indisk liga-hold: Boe og jeg lagde planer for alle auktions-scenarierne

Loading

Joachim Persson er blevet træner i den nyligt etablerede klub i den indiske badmintonliga Pune 7 Aces. Læs her hans beretning om den auktion, der netop er overstået. I forhold til denne giver han et indblik i de taktiske overvejelser, der lå bag.

Joachim Persson, der da han var aller bedst, var nummer seks i verdenen, har fået en speciel opgave. Den går ud på at være cheftræner for Pune 7 Aces, som er Mathias Boes kærestes hold. Bollywoodstjernen Taapse Pannu har således lavet holdet, som Persson altså nu skal være styrmand for. I gårsdagens artikel fortalte han, hvorledes det lykkedes ham og de andre i klubben at få fat på blandt andet Marin og Kjærsfeldt i den auktion, der lige er blevet afholdt. Samlet var han da også meget tilfreds med denne:

– Auktionen forløb nærmest perfekt. Alle har jo samme budget at arbejde ud fra, og jeg synes, at vi fik nogle gode spillere, endda ofte til startprisen, hvorfor vi ikke skulle betale alt for meget for dem. Når man møder os har man således ikke det, man kan kalde sikre kampe, hvor man nærmest har vundet på forhånd. På herresinglesiden er vi dog ikke vildt stærke, men der afhænger det også ofte af dagsformen, og vi har til gengæld en fin bredde der.

I den indiske badmintonliga er der det, man kalder en trumfkamp, som er, at hvert hold vælger en kamp, hvor der er ekstra point på spil:

– I disse trumfkampe kan man maksimalt bruge en spiller i et vist antal af disse. Det er generelt svært at stille sikre trumfkampe mod os, og derfor er vi godt stillet. Hvis vi nemlig vinder en trumfkamp, de har valgt, får de -1 point. En anden ting, det også drejer sig om, er ikke at tabe stort. Her er vi med et generelt fint hold også godt med.

Rollefordelingen på holdet

Persson udgør sammen med den tidligere indiske badmintonspiller Anand Pawar trænerteamet. Pawar var i sin storhedstid i top 30 i verden. Der er dog en klar rollefordeling mellem de to:

– Jeg er hovedtræner, og Pawar er assistent. Mathias Boe har dog også en del at sige i denne sammenhæng, da det jo er hans kæreste, der ejer holdet. Vi snakker derfor om prioriteringerne sammen. I forhold til Pawar er det så godt at have ham som tredje hjul og assistent, da han kender Indien rigtig godt.

Han fortsætter:

– Det giver dog fin mening, at jeg er cheftræner, da jeg har noget erfaring fra Greve og fra Tyskland, hvor jeg styrede min mors hold. Jeg er også i Langhøj nu. Det tror jeg også er en af grundene til, at Mathias Boe spurgte mig, om jeg ville være træner. Desuden har mit virke inden for badminton givet mig et godt kendskab til mange spillere, gode forbindelser og et godt netværk.

Nogle af tingene er dog nye for Persson:

– Jeg har ikke før på den måde arbejdet med strategi. Det at skulle sætte sig ind i de komplicerede regler i forhold til auktionen og hele tiden at skulle revurdere sin strategi, når de andre hold gør noget, har været udfordrende. Mathias og jeg havde da også før auktionen siddet i to hele dage og lagt planer for alle de situationer, vi kunne komme ud i.

Den specielle liga

I forhold til auktionen skulle man nemlig også have tanke på andre aspekter:

– Man skulle tænke over, om spillerne er gode i en kategori eller flere (og derunder om de gider spille flere kategorier), om de gider spille holdkampe og om man har en god bredde på holdet. Jeg er fx glad for, at vi har fire herresinglespillere, da skader og træthed kan gøre en forskel i denne meget hårde fysiske kategori. At tre af disse herresingler så ydermere er indere, der rent faktisk har en chance for at vinde deres kampe, er endnu bedre, da det foregår jo i Indien.

Han fortsætter med at fortælle, at han specielt kan se et potentielt fint potentiale i en af spillerne:

– Vi også Sony Dwi Kuncoro, som måske er et langskud, men hvis han rammer sit topniveau, er han virkelig god. Desuden er han grundet sin erfaring god til at styre vinden. Sidst er det en god ting, at han ikke var særlig dyr.

Et sidste aspekt, der har været svært at håndtere er, at reglerne kunne være blevet lavet om dagen før auktionen:

– De ved ikke præcis, hvordan reglerne er før dagen før auktionen. Her mødes de nemlig og aftaler disse. Derfor skal man forberede sig på alt. Dagen før blev det fx i år lavet sådan, at en indisk icon-spiller (de 9 mest attraktive spillere, man starter med at byde et højt og fast beløb på) ikke længere er landsneutrale. Derfor var det en kæmpe fordel for den klub, der fik Sindhu, da hun er icon-spiller og man får en inder, som man skal have fire af på holdet. Hun er derudover super god, har den største markedsværdi og kan bruges mest i forhold til markedsføringen af holdet.

Persson glæder sig nu bare til at komme i gang med holdkampene.

– Det bliver intenst og fedt at komme i gang i perioden fra den 22/12 til den 13/1, hvor holdkampene er.

Det endelige hold: Brice Leverdez, Lakshya Sen, Sony Dwi Kuncoro, Ajay Jayaram, Carolina Marin, Line Kjærsfeldt, Vladimir Ivanov, Mathias Boe, Chirag Shetty og Prajakta Sawant.

 

Læs også

Kharkiv Int’l: Sidste danske par blev stoppet i semifinalen

Joachim Persson er normalt kendt for sin herresinglekarriere. Men ved Kharkiv International i Ukraine slog …

5 Kommentarer

  1. Kiểm tra chất lượng trước khi xuất hàng.

  2. Rèm cửa phối mầu đẹp cho nội thất sang trọng.

  3. Bởi đây là căn phòng quan trọng nhất của ngôi nhà.

  4. Cần lưu ý là rèm cửa nên rộng hơn khung cửa sổ
    1 chút.

  5. 1 ren và 1 vải. Bạn nên chọn loại rèm vải sáng màu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.