Præsident i BWF, Poul-Erik Høyer. Foto @ BWF

Pressekonference fra VM-lodtrækningen

Loading

TOTAL BWF World Championships 2015, som er det officielle navn på VM, bliver som bekendt afholdt i Jakarta d. 10.-16. august. Turneringen bliver spillet i Istora Senayan, som er den berømte hal, hvor Indonesia Open også bliver spillet.

VM-lodtrækningen fandt sted i dag kl. 11 i Museum Bank Indonesia i Jakarta under overværelse af bl.a. Poul-Erik Høyer (BWF-præsident), Anton Subowo (formand for VM-forretningsudvalget), Bambang Roedyanto (VM-eventdirektør), Ricky Soebagdja (det indonesiske badmintonforbund PBSI) og Rita Subowo (formand for den indonesiske olympiske komité KOI).

– Vi er taknemmelige for at have mulighed for at være vært for VM. Vi forventer, at denne begivenhed bliver en succes, og det er vores mål i PBSI fortsat at fremme badminton i verden, især i Indonesien, sagde Anton Subowo i sin tale ved lodtrækningen.

Lodtrækningen blev afholdt elektronisk ved hjælp af speciel software lavet til turneringen. Anthony Linggian, som er referee ved VM, overværede dette og fastslog på den efterfølgende pressekonference, at det hele forløb gnidningsløst.

Ricky Soebagdja fra PBSI udtalte, at han syntes, det var en god lodtrækning for de hjemlige spillere.

– Jeg synes, at det ser godt ud for indoneserne, især i herredouble og mixeddouble, som nok er de to kategorier, Indonesien har de bedste chancer for at vinde titlen. Det gælder om at komme godt i gang i de første runder, sagde Soebagdja på pressekonferencen.

Poul-Erik Høyer sagde, at VM 2015 vil præsentere mange verdensklassespillere. Omkring 400 spillere fra hele verden vil konkurrere om at bære den meget eftertragtede titel som verdensmester i badminton.

– Jeg ser virkelig frem til VM, som er en meget god turnering for spillerne, badmintonfans, sponsorer og så videre. Vi inviterer jer alle til Istora, hvor der uden tvivl vil der være badminton af meget høj klasse. Jeg er sikker på, at der vil være mange overraskelser i denne turnering. Man vil opleve fantastiske kampe fra starten, sagde den danske BWF-præsident.

Indonesien er berømt for sin altid vellykkede afholdelse af Indonesia Open, der er en af de fem Super Series Premier-turneringer, og der er store forventninger til afholdelsen af VM.

– Vi håber at kunne organisere denne turnering godt og bedre end i 2014 VM i København (Danmark) og VM i 2013 i Guangzhou (Kina), sagde VM-eventdirektør Bambang Roedyanto.

– Det bliver en udfordring for os, men i verdens øjne formår vi ofte at afholde badmintonturneringer på en tilfredsstillende måde. Vi ønsker at gøre dette VM forskellig fra Indonesia Open, og indtil nu ser det ganske fornuftigt ud, sluttede han.

Kilde: PBSI

Læs også

Verdensmesteren Viktor

Finalerne til VM i badminton blev her til eftermiddag spillet, og det blev med den …