Overblik: Fem flotte badminton updates

Loading

Her har vi samlet fem spændende badminton updates, vi synes, du skal læse.

1. Ratchanok vil genvinde VM-guld
Thailandske Ratchanok Intanon blev den yngste vinder af VM i damesingle, da hun gik til tops i 2013. Siden har resultaterne svinget en del. Ratchanok blev frikendt for doping i juli 2016 umiddelbart før OL i Rio, men som i London 2012 blev de olympiske lege i Brasilien en skuffelse for den sympatiske thai. Efter sejren i opvarmningsturneringen New Zealand Open, agter Ratchanok nu at gentage bedriften fra 2013 og tage VM-pokalen med hjem til de thailandske fans igen.

2. Video: Jonassen på glatis
Du har måske set videoklippet, hvor Lin Dan tager fusen på en godt kæmpende Kenneth Jonassen, som er Danmarks cheflandstræner i dag. Her er et andet klip, hvor en ung Lee Chong Wei fanger Jonassen på det forkerte ben to gange med det samme baghåndsslag – superb udførsel. Sorry, Jonassen 🙂

3. Engelsk OL-sølvvinder skammer sig
Gail Emms var i adskillige år en del af Europas bedste mixeddouble sammen med Nathan Robertson. De blev verdensmestre i 2006 og tog OL-sølv i Athen 2004. Nu er hun enlig mor til to børn, og hun har meget vanskeligt ved at få et job, og økonomien hænger ikke sammen. Det skammer hun sig over. Emms blev for sent klar over, at hun skulle forberede sig til, når den professionelle sportstilværelse var slut. Gail Emms har beskrevet sin situation og frustration på en gribende måde, og mon ikke hun deler post-karriere oplevelse med mange andre tidligere elitesportsfolk.

4. Ung spanier med ambitioner og træningsflid
Fra Spanien har TSS verdensstjernen Carolina Marin i folden, men også stortalentet Clara Azurmendi er værd at holde et vågent øje med. Den 19-årige bronzevinder ved European Games 2015 (Line Kjærsfeldt vandt guld) træner 6-7 timer om dagen, fordelt på 2-3 træningspas. Azurmendi fortæller i et interview, at det var hårdt at flytte til Madrid som 14-årig for at forfølge sine badminton-drømme. Men hun bor på det spanske elitesportscenter og træner med Marin. Hun beskriver, at det er vigtigt for hende at prioritere den smule fritid, hun har fra badminton, til studier og sociale ting. Dedikeret type.

5. Damedouble med ryggen mod muren
Den malaysiske damedouble Vivian Hoo og Woon Khe Wei har fået klar besked fra præsidenten for det malaysiske badmintonforbund, Zakaria, at de skal genvinde titlen ved de kommende SEA Games (Sydøstasiatiske mesterskaber) i Kuala Lumpur, ellers bliver de splittet op som par. De er blevet sat af VM-truppen, og derfor var sejren i weekenden i New Zealand Open tiltrængt, og pigerne forståeligt lettede.
Gad vide, hvordan en sådan kommunikation fra forbundets tophund ville blive modtaget i Danmark!?

Læs også

Jonassen udtager skadet Jan Ø. Jørgensen som joker til Sudirman Cup

Det danske badmintonlandshold, der skal kæmpe om medaljer til Sudirman Cup i maj i Australien, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.