Flere danskere i kamp ved Dutch Open

Loading

Der er masser af danske spillere i kamp i dag ved Dutch Open, hvor vi har hele seks herresingler med.

Steffen Rasmussen spillede i eftermiddag sin førsterundekamp mod den 4.-seedede inder B. Sai Praneeth, der ligger nr. 36 i verden. Som ventet blev det en hård opgave for den unge fynbo.

Steffen fulgte fint med i begyndelsen af første sæt, hvor han førte med 6-5. Men derfra stod der desværre Indien på resten af kampen. Ni points på stribe til Praneeth tog spændingen ud af første sæt, som gik til inderen med 21-15.

I andet sæt var Steffen bagud hele vejen, mens Praneeth blot trak mere og mere fra. Det blev indisk sejr på 21-11, og Praneeth skal nu op mod en anden dansker i aften.

Storsejr i tredje sæt
Rasmus Fladberg var oppe mod en kending af dansk ligabadminton, nemlig Zvonimir Durkinjak fra Kroatien, der har spillet for Vendsyssel i flere år nu. Kroaten lagde flot ud med at vinde et tæt første sæt med 21-17.

Andet sæt gik Fladbergs vej med næsten samme cifre. Midtvejs havde danskeren opbygget en stor føring på 14-8, men han var lige at sætte den over styr igen, da Durkinjak kom op på 15-16. Fladberg holdt dog fast og vandt sættet med 21-16.

Så var der lagt op til et spændende tredje sæt, men her kunne Durkinjak slet ikke følge med danskeren. Inden nogen havde nået at se sig om, stod den 11-1 til Rasmus Fladberg, og det blev kun til yderligere fem kroatiske points i kampen. 21-6 til Fladberg, og nu bliver det hans tur til at prøve kræfter med B. Sai Praneeth, som slog Steffen Rasmussen ud i første runde.

Damerne i kamp
Halvdelen af de danske damesingler har også været i kamp i dag. Den ene var favorit i sin kamp, mens den anden var underdog.

Anna Thea Madsen skulle møde Airi Mikkelä fra Finland, der til dagligt bor i Odense. De mødtes i marts måned ved Polish Open, hvor AT vandt i tre sæt. Denne gang gik det noget nemmere for den danske spiller, og efter blot 29 minutter havde hun sikret sig adgang til anden runde med en sejr på 21-16 21-10.

Her venter en noget sværere opgave i form af Nitchaon Jindapol fra Thailand. Thaien rangerer som nummer 38 i verden, men måske kan AT lukrere lidt på, at Jindapol var igennem en hård kamp i dag mod Olga Konon fra Tyskland; sejren lød på 21-19 19-21 21-19.

Svær opgave
Mette Poulsen var på en svær opgave mod Karin Schnaase fra Tyskland, som er 3.-seedet ved Dutch Open. Eneste tidligere opgør mellem de to var ved Belgian International sidste år, hvor tyskeren vandt 3-1 i sæt (der blev spillet til 11 i den turnering).

I dag lykkedes det desværre ikke Mette at presse tyskeren. Ligesom i AT’s kamp blev det kun til 29 minutters spil, som var den tid, Schnaase skulle bruge på at vinde overbevisende 21-9 21-13. Tyskeren skal i anden runde møde den hollandske mester Soraya de Visch Eijbergen.

To minutter på banen
Line Kjærsfeldt var den af danskerne, der havde den nemmeste dag på kontoret. Hun var favorit mod Natalia Perminova fra Polen, som hun førte 2-1 over i indbyrdes opgør inden i dag.

Men det blev ikke til mange slag for den danske mester i damesingle. Perminova trak sig nemlig ved stillingen 2-0 til Line, formentlig på grund af en skade (det har vi ikke kunnet få oplyst endnu).

Dermed er Kjærsfeldt videre til anden runde uden at få sved på panden, og her skal hun møde Rong Schafer fra USA, som er 7.-seedet. De to har aldrig mødt hinanden før.

Dagens sidste danskerkampe
I skrivende stund spiller Christian Lind Thomsen og Joachim Persson mod hinanden, mens Natalia Koch Rohde venter på at komme i kamp mod irske Chloe Magee. Her var ireren stor favorit med sin placering 76 pladser. Kampen er først programsat til kl. 21.

Rasmus Fladberg og Emil Holst skal begge i kamp igen i nogle af de sidste kampe i dagens program. Begge kampe er programsat til kl. 22:30, men det er ikke til at vide, om de vil blive forsinket.

Du kan følge dagens kampe og resultater her.

Læs også

Nyrenoveret stjernearena venter de danske spillere ved Indonesia Masters

Et hav af danske spillere er med ved denne uges store badmintonturnering Indonesia Masters, som …