Foto @ Annette Vollertzen

Reaktioner på VM-lodtrækningen (opdateret)

Loading

De bedst seedede danskere til VM i Jakarta 10.-16. august er Jan Ø. Jørgensen i herresingle og Mathias Boe og Carsten Mogensen i herredouble, der begge er seedede 2. Danmark stiller med fire singler og seks doubler i alt, og den officielle målsætning er to medaljer.

For herresinglerækkens tilfælde skævvrider det ifølge landstræner Lars Uhre programmet lidt, at Lee Chong Wei er langt stærkere end den placering, han har på verdensranglisten lige nu. Det udtaler landstræneren i dag til DR Sporten. LCW går ind i VM-turneringen som useedet, hvor han tidligere optog en af de topseedede pladser. Det betyder derfor for Jan Ø. Jørgensen, at han muligvis både skal forbi Lin Dan og Lee Chong Wei for at nå den plads i finalen, han er seedet til.

”Det gode for Jan er, at han har et niveau nu, hvor han selv kan afgøre, hvor langt han vil nå. Det handler om, at han spiller på sit topniveau, og så er det ikke så afgørende, hvem der står på den anden side,” siger Lars Uhre.

Alt kan naturligvis lade sig gøre, og Jan Ø. Jørgensen fortæller også selv til TV 2 Sporten, at han tidligere har haft stor succes i den hal, VM skal spilles i (Istora Senayan i Jakarta, der har plads til 9.500 tilskuere). En sejr i Indonesia Open 2014 og en andenplads i 2015 bekræfter dette. Ligeledes hæfter danskeren sig ved, at Lin Dan ikke synes specielt godt om denne hal, og den kinesiske verdensstjerne tabte således også sin førsterundekamp i dette års Indonesia Open i starten af juni.

Held i sprøjten
Mathias Boe og Carsten Mogensen er ifølge Lars Uhre heldigere med deres lodtrækning.

”Det vi specielt lægger mærke til er, at de to par, de har haft sværest ved at slå, indoneserne og koreanerne, heldigvis er endt i modsatte halvdel af Mathias og Carsten. Så det ser fint ud,” fortæller han til DR Sporten.

Spændende lodtrækning til Viktor
Viktor Axelsen fortæller til BadmintonBladet.dk, at han synes, det er en spændende lodtrækning. ”Den er samtidig udfordrende, og jeg synes, at de to seedede spillere jeg står til er stærke,” fortæller han. De to seedede spiller han henviser til er H. S. Prannoy fra Indien (seedet 11) og den regerende verdensmester Chen Long fra Kina (seedet 1).

”Når det er sagt, så synes jeg også, at det kunne have været meget værre. Der er en del useedede spillere, som jeg har undgået. Der venter nogle svære kampe, og det er bare med at tage en dag ad gangen og give den hele armen,” fortsætter Viktor, der har en bronzemedalje at forsvare fra VM sidste år.

En del af noget sjovt og stort
Hans-Kristian Vittinghus er fint tilfreds med sin lodtrækning, selvom det bestemt kunne have set nemmere ud på papiret.

– Jeg er rigtig glad for at have fået en første runde, der ikke ser alt for uoverkommelig ud, så jeg forhåbentlig kan spille mig godt ind i turneringen. Så må vi se, hvordan tingene udvikler sig derfra, siger HK til BadmintonBladet.dk.

Han har en potentiel rigtig svær anden runde mod Sho Sasaki fra Japan, som han aldrig har slået før. Men en gang skal jo være den første, og vinder han her, venter Lin Dan formentlig på ham i tredje runde.

– Generelt glæder jeg mig dog bare til at komme i gang. Seks uger er lang tid at forberede sig, så jeg kan efterhånden godt begynde at mærke, det kribler i fingrene for at komme i gang. VM er jo altid specielt, og stemningen i år bliver helt sikkert unik, så mine forventninger er egentlig bare at blive en del af noget rigtig sjovt og stort. Og så håber jeg selvfølgelig på, at jeg kan få spillet til at køre. Hvis det lykkes, så er jeg sikker på jeg også får mere end en kamp, lyder det fra den danske herresingle.

Indonesiske forventninger
Ligesom vores egen glæde over at have VM på hjemmebane sidste år var stor, ser de indonesiske spillere meget frem til at skulle spille VM på deres hjemmebane år. De er ekstra opsatte på at levere nogle gode resultater, især også fordi den nyligt overståede Indonesia Open ikke var den store succes. Her havde Indonesien kun et enkelt par i damedoublefinalen, men de tabte denne finale.

Derfor tørster indoneserne i den grad efter lidt hjemlig succes, og de tror også på sig selv. Greysia Polii fortæller til BadmintonBladet.dk, at hun ”håber på det bedste og forventer, at de mindst holder deres seedning. Og så elsker vi bare at spille på vores hjemmebane.”

Polii danner par med Nitya Krishinda Maheswari, og selv om hun udtaler sig meget defensivt, skal man huske, at de tidligere har slået alle andre par i top 10. Som regerende Asian Games-mestre fra 2014 er de absolut nogen, der skal holdes øje med.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl kan i den forbindelse glæde sig over, at de og indoneserne er placeret i hver deres halvdel. Danskerne er nemlig bagud 0-4 i indbyrdes opgør. Ønsketænkningen kunne være en reducering til 1-4 i en eventuel VM-finale.

Læs også

Axelsen mod legenden – Verdensmestrene bliver kronet idag

I dag er dagen hvor vi finder ud af om 20 års ventetid på at …

En kommentar

  1. Vi skal have nogle medaljer pÃ¥ bordet! Kom sÃ¥ Danmark! 🙂