U13-landsholdet anno 2016. Foto @ Thomas Nielsen

Sådan finder I frivillige til klubarbejdet

Loading

Find flere frivillige på frivilligjob.dk. Frivilligjob.dk er en jobbank, hvor foreninger kan søge frivillige.

klubmodul inside bannerKan idrætsforeninger finde frivillige via hjemmesiden frivilligjob.dk?

»Ja,« lyder det korte svar fra Thomas Lorentzen fra Måløv Idrætsforening, som har brugt frivilligjob.dk til flere opgaver.

Frivilligjob.dk er en jobbank, hvor foreninger og organisationer kan søge frivillige til at løse opgaver i foreningen. Det kan være alle typer af frivilligt arbejde. I Måløv IF ville man have hjælp til reklame og markedsføring og søgte frivillige til
at producere video om aktiviteter i MIF.

»Man skal være konkret, og det skal være en opgave af et vist omfang. Helst lidt større ting. Det er ikke nok at søge en frivillig til at bage en kage. Folk leder typisk efter lidt større ting,« lyder rådet fra Thomas Lorentzen.

MIF’erne formulerede en form for stillingsopslag, hvoraf det fremgik, at ansøgere skulle kunne optage video, redigere og også selv have det nødvendige udstyr.

»To forskellige responderede uafhængigt af hinanden. De producerede fire videoer. Den ene har også taget billeder til arrangementer,« siger Thomas Lorentzen og understreger, at til disse opgaver er det klart bedst, at de frivillige fysisk er placeret i samme område som foreningen.

En frivillig, der søger, bor måske ikke i lokalområdet, men vil gerne hjælpe, og det kan lade sig gøre, for eksempel, hvis opgaven er at være webmaster eller skrive pressemeddelelser.

»Det er vores erfaring, at det giver et bedre resultat, når den frivillige er i nærheden af foreningen.«

Måløv IF fik også respons fra en fyr på Fyn, som gerne ville bygge foreningens hjemmeside. »Vi holdt nogle videomøder og lavede planer, men så gik det i stå og vi har måttet lukke det ned igen,« siger Thomas Lorentzen.

Opgaven med hjemmesiden er – ligesom videoproduktionen – velegnet i forhold til at skabe et produkt, som den frivillige kan bruge til at dokumentere sine kompetencer. Det kan være et motiv for mange, der søger opgaver på frivillig.dk.

»Det er vigtigt, at foreningen overvejer hvad kan vi give tilbage til den frivillige,« lyder rådet fra Thomas Lorentzen.

Rådet står også på listen over tips og tricks, som Thorbjørn Lautrop Nielsen, konsulent hos Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark, gerne videregiver til foreninger, der søger frivillige:

»Det er vigtigt at fokusere på, hvad folk kan få ud af det. I en jobbank er det typisk almindeligt at stille krav. Men når man skal motivere frivillige til at yde en indsats, er det vigtig at beskrive, hvorfor det er vigtigt, at du er her hos os. Folk skal kunne forstå, hvad de er der for,« siger han.

»Og foreningen skal være klar til at reagere på ansøgninger fra frivillige lige efter at opgaven er lagt på,« siger Thomas Lorentzen.

Kilde: Udspil

Læs også

Badminton og “Knæk cancer”

I uge 43 forener TV2 og Kræftens Bekæmpelse i fællesskab danskerne i kampen mod kræft. …