Tre nørdede facts om badminton

Loading

Vi har her samlet tre sjove facts om badminton, som du kan overraske med næste gang, du kommer ned i klubben. Fjerbolde, navneskift og OL-debut er på programmet.

1: Venstre vinge er bedst

Fjerbolde laves af gåsefjer. 16 fjer sys sammen og limes fast i et hoved af kork for at lave en fjerbold. Men det er primært fjer fra venstre vinge, der bruges. Ellers opnår bolden ikke det korrekte spin i luften. Fjerboldens rotation følger urets retning (set fra skyttens vinkel), og det skulle eftersigende være årsagen til, at venstrehåndede spillere har så drabeligt et forhåndscut. I nedenstående video kan du se, hvordan selve produktionen foregår.

Kilde: Inverse.com

 

2: Sporten har undergået navneskifte

Den moderne form for badminton startede i Gloucestershire i 1873. Mere præcist startede det i “Badminton”, der var navnet på en landejendom ejet af Hertugen af Beaufort. Inden da hed en primitiv version af sporten “Battledore and shuttlecock”. Historien før sporten kom til Europa er mindre kendt, og der er flere bud på, hvor sporten havde sin spæde start.

Kilde: British Heart Foundation & news.bbc.co.uk

 

3: Badminton kom først på OL-programmet i 1992 og er en af verdens største sportsgrene

Det er svært at sige præcist, hvilke sportsgrene, der hører til blandt verdens største. Dette skyldes blandt andet, at der kan måles på mange faktorer, såsom største event, flest tilskuere, flest udøvere, største kontrakter osv.

Men måler man på antal deltagere, der går til sporten, så skulle badminton eftersigende være verdens andenstørste sportsgren med omkring 220 millioner aktive spillere – kun overgået af fodbold. Dog blev badminton først en olympisk sport i 1992. Dengang blev legene afholdt i Barcelona, og der blev ikke spillet mixeddouble. De fire guldmedaljer blev delt ligeligt mellem Sydkorea og Indonesien.

Kilde: Pledgesports.org & Wikipedia

6 Kommentarer

  1. Ja det er nørdet 👍😂

  2. Thomas Engelstoft Lindharth

  3. Lin Dans serv (bilden) – är den korrekt?

  4. De kan godt nok hurtig få lavet nogen rør med badmintonbolde i.

  5. godmorgen danmark kan du give mig en tesla model s long range

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.