Sørg for udvikling kontra drift

Loading

Af Mads Selmer Nielsen, Kolding Badminton Klub. 

Kolding er i lang tid lykkedes med at skabe et miljø, hvori der er plads til mangfoldigheden af spillere og samtidig fordybelse, således at den enkelte spiller har mulighed for at dyrke sine sportslige ambitioner. I forhold til at udvikle en klub som Kolding, er det helt centralt at pointere, at der er mange dygtige personer om denne opgave. 

En badmintonklub består dels af en ungdomsafdeling, seniorafdeling og en bestyrelse. Man skal give ungdommen forudsætningerne, for at udfolde sig og samtidig give dem troen på, at de kan! 

Ungdomsafdelingen kan også anses som fundamentet i en badmintonklub. Investere man mange kræfter i en ungdomsafdeling kan det på et længere sigt danne grobund for en bæredygtig seniorafdeling – Altså en seniorafdeling, hvor der hele tiden kommer nye spillere op fra ungdomsafdelingen. 

Et centralt led i et bæredygtigt klubmiljø, både senior og ungdom er bestyrelsen. Økonomi, logistik, sponsorer, events, tilmelding, team danmark, KEA, mv,.. der er mange lidt ‘usynlige’ ting som kræver en dedikeret bestyrelse. Af disse arbejdsopgaver har bestyrelsen ikke altid mulighed for at være i hallen. Det bliver derfor en central opgave for trænerne fra hhv ungdom- og seniorafdelingen at give bestyrelsen muligheden for at have en finger på pulsen i hallen. 

Det er også nogle erfaringer jeg har fået fra lærergerningen på Det Kongelige Teater – Balletskolen i Odense, som også skal danne rammerne for at eleverne kan udfolde deres potentiale. På skolen er det vigtigt, at lærerne kommunikerer med ledelsen og bestyrelsen for at kunne udvikle skolen. Lærerne har en stor indsigt i, hvad der sker i klasserne, hvor bestyrelsen og skolelederen har stor indsigt i skolens rammer. 

Trænerne skal lytte til spillerne og efterfølgende kommunikere med bestyrelsen. Det kan være, at der for spillernes side er et konkret ønske om mere træning eller måske et social arrangement. I det hele taget imødekomme behovet fra spillerne, således at klubbens rammer fremstår dynamiske (på en måde) og kan ændres alt efter behovet fra både trænere og spillere. 

Det giver i sig selv god mening, men man skal simpelthen huske at samarbejde på tværs af klubbens forskellige ‘led’. Selvfølgelig er der mange andre faktorer, som gør sig gældende i en badmintonklub, men fokusere man på et stærkt samarbejde om klubbens visioner – så bliver det mere enkelt, for alle, at handle på vegne af klubben!

Et stærkt og tæt samarbejde mellem ungdom, senior og bestyrelse kan danne rammer og danne grobund for at klubben udvikler sig. Med ‘drift’ menes der, at fokus går på de vante arbejdsopgaver og man ikke er visionær på klubbens vegne i tide, eller måske helt glemmer det. Helt centralt skal man huske at reflektere over det man laver, og have muligheden for at diskutere sine refleksioner, og derigennem være visionær på klubbens vegne! 

Som ny træner (og seniortræner i det hele taget) i Kolding er jeg i særdeleshed opmærksom på at danne mig nogle erfaringer. Det gør jeg bedst muligt væves at sparre med de øvrige trænere, herunder især Steen Thomsen, Morten Møller og Karsten Schulz, som har været tilknyttet klubben gennem mange år. 


Redaktøren fra BadmintonBladet ‘Per Damkjær Juhl’ nævnte forud artiklen, at vi skal tage godt vare om hans ungdomsklub her. Vi krydser selvfølgelig fingrene, for at vi opfylder dette kriterie. 🙂 

Har man lyst til at følge mere med i, hvad der sker i Kolding Badmintonklub har spillerne oprettet en Instagram profil: #Koldingbadminton 

Mads Selmer Nielsen

Læs også

NY VERDENSRANGLISTE

MEN’S SINGLES Lee Zii Jia (🇲🇾) will cut the gap with Prannoy (🇮🇳) after winning …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.