Team Storstrøm træning. Foto @ Per Damkjær Juhl

Per Damkjær Juhl: Jeg overlader gerne min plads, men ikke uden kamp

Loading

Endelig nåede vi dertil. Igen. Vel omtrent for 35. gang i mit tilfælde.  Fundamentet i enhver klub. Begyndelsen på holdkampsæsonen.

Vordingborg Badminton Klub kom igennem første holdkamprunde med et 7-6 nederlag til danmarksserieholdet på udebane i Roskilde, og en 9-4 sejr til serie 1 holdet ude mod Køge2.

VBK1 har således allerede opnået samme pointantal som i hele grundspillet i sidste sæson, hvor holdet alligevel med energisk indsats præsterede at komme fri af nedrykningspladserne i slutspillet.

Det tegner godt for denne sæson. I øvrigt mente headcoach Lejre ved den efterfølgende debriefing onsdag aften, at holdet godt kunne have fået flere point med hjem. Hans vinderinstinkt  fejler absolut intet.

Det endnu mere positive ved VBKs to holdkampe var, at de tre unge spillere – Emilie Lejre og Emil Østerholm på dsholdet og Gustav Lejre på serie 1 vandt alle deres kampe. Hvor er det godt med ungt blod og frisk energi, ikke bare ved holdkampene, men især også til træningen.

Selvom vi gamle bestemt har et intakt konkurrencegen i os endnu og ikke er lullet i søvn i vores interne træningskampe, så vågner vi bestemt, når der står en 15-16 årig på den anden side af nettet til træning.

For er der noget, der kan vække en gammel hest, så er det, når en ung, hurtig og frisk udgave – med hår på hovedet gør krav på en plads på holdet. Jeg “overlader” gerne “min” plads, men bestemt ikke uden kamp. Under kampen viser jeg ikke skyggen af træthed eller smerte. Til gengæld er jeg helt færdig dagen efter.

På et andet niveau havde Jacob Oehlenschlæger debut som træner i Vordingborghallen onsdag den 14. september. Hver onsdag skal han fremover stå for 3 timers træning af områdets ungdom i Team Storstrøm-regi.

Der var mange smil fra de unge bagefter, men også megen sved. Det var en af de varme dage. Den første gruppe var en blandet gruppe – alders- og niveaumæssigt.
Nogle havde kun 3-4 måneders erfaring med badminton, og ingen af dem havde nogensinde prøvet en træning på det niveau eller af den karakter. De er uskolede på mange måder, men måske også lettere at forme.

Den anden gruppe på 10 spillere kom fra 4 klubber – Nr Alslev, Nykøbing Falster, Præstø og Vordingborg, og de vidste bedre, hvad der blev krævet. Ikke desto mindre tror jeg, mange af dem var ømme dagen efter.
De blev udfordret. Det er jo hele pointen. At de på denne træning skal udfordres og opleve noget ekstra, i forhold til deres normale træning i deres respektive klubber.

Jacob Oehlenschlægers træning under Team Storstrøm er et tilbud til alle, et supplement til den normale træning. Ikke en erstatning.

Team Storstrøm ønsker, at de unge forbliver i deres lokale klubber, modsat trenden, og er lyspunkter for begyndere og andre ude i deres egne klubber, og måske samtidig opdyrker et fællesskab med spillere på samme niveau fra samme område. Udvikling og fællesskab. Oplevelse og forhåbentlig glæde.

På et tredje niveau er der en invitation til alle klubber i Storstrømmen til et møde den 12. oktober i Vordingborghallen med temaet “ungdom”, arrangeret og indbudt af DGI, Badminton Lolland Falster og Badminton Sjælland i fællesskab. Formålet er at bremse medlemstilbagegangen, få ideer til at styrke badmintonsporten og måske også forstærke netværket mellem klubberne, og mellem klubber og organisationer.

Vi kan meget mere sammen. Samtidig med at vi i turneringer og holdkampe er modstandere, så er vi i det daglige også medspillere i arbejdet med at give badmintonspillere (i alle aldre) en god oplevelse. Vi skal ikke udelukkende hænge fast i “dem og os”-tankegangen, men også kunne se udover vores egen lille ø og se det store perspektiv.

Vi ejer ikke hinanden. Slavehandlen er afskaffet, arbejdskraftens frie bevægelighed er indført og toldmure er fortid. Isolationisme og protektionisme har aldrig ført til noget godt.

Vi har kun hinanden til låns, og vi er alle en del af fødekæden.

Per Damkjær Juhl
Vordingborg Badminton Klub
Team Storstrøm

Læs også

Per Damkjær Juhl: De gamle, de unge og dem midtimellem

Nogle gange skal man sove på det. Det bliver så ikke i dag, lørdag aften …

En kommentar

  1. Liker veldig godt. Keep up the good work.