Line Kjærsfeldt. Foto @ Annette Vollertzen

EM skal spilles på hjemmebane i 2017

Loading

Når den europæiske badmintonelite dyster om Europamesterskaberne i april 2017, kommer det til at foregå i Trekantområdet.

Badminton Europe har netop afgjort, at Danmark bliver vært for EM i badminton i 2017. Danmark har senest haft EM i 1996 og 2008, hvor det begge gange var Herning, der var værtsby. Denne gang er værtsskabet tilfaldet Trekantområdet, og mesterskaberne bliver spillet i Tre-For Arena i Kolding oplsyer Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Formand for Trekantområdet og borgmester i Kolding, Jørn Pedersen, ser frem til at tage imod de mange professionelle sportsfolk.

– Vi glæder os meget til at være værter for så stor en begivenhed og vil gøre vores ypperste for at give badmintonspillerne og publikum en rigtig god oplevelse. Det er en opgave, som hele Trekantområdet står sammen om at løfte, så vi kan få skabt et brag af en badmintonfest sammen med de lokale badmintonklubber, siger Jørn Pedersen.

Værtsskabet er resultatet af Trekantområdets seks kommuners nye satsning på at tiltrække store events og sportsarrangementer til området. Satsningen blev søsat i begyndelsen af 2015 og har altså nu resulteret i det første store mesterskab til området, takket være et intenst samarbejde mellem Badminton Danmark, Sport Event Denmark, Trekantområdet Danmark og Kolding Kommune. Og hos lige netop Badminton Danmark skaber det stor glæde endnu engang at kunne være med til at afholde et stort mesterskab på dansk grund.

– At kunne sætte international fokus på Danmark via vores sport igen, så hurtigt efter det nyligt afviklede VM i badminton, er fantastisk.  Muligheden for at tiltrække EM bød sig pludselig, og vi sprang til med det samme. Vi vil arbejde på igen at give publikum en fantastisk oplevelse og forsøge at sætte initiativer i gang for at præsentere vores sport på en innovativ måde. Vi vil samtidig bruge EM i badminton til at få nye medlemmer til at dyrke badminton og til at sætte fokus på sporten for livet, siger formand i Badminton Danmark, René Toft.

Generalsekretær i Badminton Europe, Brian Agerbak har været primær samtalepartner fra det kontinentale forbund.

– Vi vil meget gerne placere vores store events i Danmark med jævne mellemrum. Herved er vi garanteret, at vores Europamesterskab bliver afviklet på højeste niveau og med en partner, der har mod på nytænkning og som vil sætte nye standarder. Det passer fint i tråd med vores ambitioner om kontinuerligt at løfte niveauet på vores events for at tiltrække og underholde et engageret publikum. Jeg er ikke i tvivl om, at vi i fællesskab vil lykkedes med den opgave, når vi kommer til trekantområdet i april 2017,  siger Brian Agerbak.

Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, Sport Event Denmark er også yderst tilfreds med, at det lykkedes at få det kommende europamesterskab til Trekantområdet.

Badminton er en meget medaljevindende og traditionsrig sport i Danmark. Ovenpå det vellykkede VM i Danmark sidste år er det glædeligt, at vi allerede nu kan lande det næste internationale mesterskab i form af EM 2017 i det dynamiske Trekantområde. Samtidig stiller det os rigtig godt i forhold til vores ambition om at trække VM til Danmark igen om nogle år, siger Lars Lundov.

Mesterskaberne kommer til at foregå i dagene fra den 25. til 30. april 2017.

Læs også

Katastrofalt stort medlemsfrafald i badminton

Det ser sløjt ud for udviklingen i badmintonsportens medlemstal i Danmark. De seneste mange år …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.