To badminton-entusiaster har lavet YouTube-kanal: Vi vil gerne give tilbage til en sport, der har givet os så meget

Loading

Mads Selmer og Sofie Kirchhoff lavede for halvandet år siden en YouTube kanal med badminton-øvelser, der skal være en inspiration for især trænere. Hurtigt blev dette en succes, men hvordan startede det hele, og hvorfor egentlig kaste sig ud i sådan et projekt? Det fortæller Selmer om. 

For halvandet år siden var det Sofie, som fandt på ideen om at lave en masse øvelser og lægge det ud på youtube. Dette skete i forbindelse med en badmintontur, fortæller Selmer:

– Det hænger lidt sammen med, at vi var i Finland. Her havde Sofie og jeg en landsholdslejr for U15-, U13- og U11-spillere, hvor vi fandt ud af, hvor stort et land, Finland egentlig var. De har mange, der spiller badminton, men de har svært ved at have trænere ude i alle mulige klubber, fordi det netop er så stort et land. Derfor lavede vi videoer med tricks og øvelser, som til vores store fornøjelse blev delt rigtig meget.

Der var en særlig drivkraft bag at lave disse videoer, nemlig kærligheden til en sport, der har betydet så meget for dem:

– Badminton har givet os så meget, idet vi blandt andet selv har spillet meget. Så vi vil gerne give noget tilbage og hjælpe andre. Derfor prøver vi at udvikle øvelser, der kan hjælpe andre til at få det samme mindset som os. Sammen med DGI har vi også udviklet nogle redskaber. Vi har for eksempel lavet en hjemmeside, hvor alles vores øvelser er. Den er både til enkelte spillere og til trænere.

Han fortsætter:

– Vi er nemlig begge konsulenter i DGI, og jeg har selv undervist i 70 timer bare i september i forskellige klubber. Derudover uddanner vi også begge trænere og har oplevet, at mange trænere mangler et sted, hvor de kan finde inspiration. Derfor er denne YouTube-kanal så vigtig.

Iværksætteri og uddannelse giver mening i forhold til projektet

Det, Selmer især ser som drivkraften bag dette projekt, er dog også iværksætteriet:

– Det er meget spændende og en fed proces. Man føler således, at man aldrig helt bliver færdig med det. Denne entrepenørånd tiltaler mig, og det er også derfor, at jeg har fingeren med i tre virksomheder. Det er imidlertid især badminton, jeg synes er fedt.

Desuden hænger det at lave en YouTube-kanal også fint sammen med Selmers øvrige virke som lærerstuderende. Der var derudover en mangel på sådanne videoer, da de startede:

– Vi oplevede, at der var lidt et hul der for halvandet år siden på YouTube i forhold til gode træningsvideoer. Jeg elsker desuden at undervise, og det er også derfor, at jeg uddanner mig til lærer. Dette gør, at jeg netop især nyder det at lære fra mig med disse videoer.

De har nu lavet utrolig mange videoer, hvilket har givet en masse følgere. Derfor følger der også et ansvar med:

– Vi runder snart 250 videoer med øvelser, der handler om teknik, leg og andet. Vi er især store i Østen, hvor over 20 % af vores visningstid er blevet set fra Indien. Til sammenligning er tallet for Danmark 0,3 %. Den, der følger os mest, er en kineser, der har set hele 190 videoer. Alt i alt følger omkring 70.000 mennesker os, så der er også noget ansvar i hele tiden at skulle forny os.

Hvis du selv vil stifte nærmere bekendtskab med deres videoer, kan du komme ind på YouTube-kanalen ved at klikke her.

I morgen kan du blandt andet læse om, hvad Sofie og Mads har af planer for fremtiden i forhold til YouTube-kanalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.