Holmboe Dahl efter længere skadesperiode: I dag skal jeg opereres

Loading

Velkommen til min blog. Mit navn er Sofie Holmboe Dahl, og jeg er 21 år. Jeg startede til badminton, da jeg var 5 år. Her startede jeg i Charlottenlund Badmintonklub, og så skiftede jeg til Gentofte, da jeg blev U15-spiller og har spillet der siden. Jeg har været oppe som nummer 50 i verden, men er grundet en længere skadesperiode gledet en del ned på listen. Dagens blog handler også om min holdning til den nye strukturændring i Badmintonligaen

Nu har jeg i lang tid kæmpet med en sceneskade i foden. I starten ville lægerne ikke gøre for meget ved det, da det helst skulle hele af sig selv. Da dette ikke skete, fik jeg i blandt andet i August en blokade, der skulle fremskynde helingen. Derefter kunne jeg spille igen, men så snart jeg skruede op for træningsmængden, gjorde det ondt igen. De fandt ud af, at jeg har en knogle, der vokser frem. Den der scene går så hele tiden og kører over mit knoglestykke. Man er derfor nødt til at spalte scenen, så der er plads til denne.

Derfor skal jeg nu opereres. Der er selvfølgelig altid en risiko ved dette, men jeg er meget fortrøstningsfuld, da de er super dygtige, og succesraten er desuden høj for operationen. Det er dog lidt ærgerligt, at de har trukket den så længe med at operere, men jeg kan jo også godt se, at de lige skulle se det lidt an. I og med, at der også var god udvikling på et tidspunkt, har det jo heller ikke gjort det nemmere at tage beslutningen.

Efter operationen skal jeg have gips på i to uger og så genoptræne i tre måneder. Så det koster næsten en halvsæson mere. Det er imidlertid godt, at jeg ikke har den usikkerhed mere i form af at skulle vente. Desuden har det ikke været rart at opleve smerter meget af tiden. Nu har jeg jo fået sat nogle rammer på, hvad der skal ske.

Det har nemlig været en super hård mental periode. Dog har jeg også lært meget af denne, specielt om mig selv. Jeg har således været nødt til at evaluere på det hele og har kunne se, hvad der mentalt skal til for at komme igennem en sådan periode. Jeg har prøvet at se positivt på det, selv når jeg var helt nede i kulkælderen, og har lært ikke at sammenligne mig med, hvad der foregår nu og her i badmintonverdenen. Det er nemlig kun demotiverende. Jeg har også kunne fokusere på andre ting for eksempel et spinning-forløb.

Målsætning og klubsituation

Det er svært at sige, hvad målsætningen er, når jeg kommer tilbage igen. Jeg vil dog gerne starte, hvor jeg sluttede ved at kæmpe mig op på verdensranglisten igen, men det hele er jo lidt uforudsigeligt lige nu, så jeg har ikke lagt en sæsonplan endnu. Det kræver jo, at jeg ved, hvornår jeg kommer til at spile igen. Det kræver også et ordentligt træningsforløb, før jeg kan spille igen, men forhåbentlig bliver det i foråret.

Klubmæssigt er der jo kommet den udmelding om, at det bliver skåret ned på ligaen til næste år. Det betyder selvfølgelig en del for os i Gentofte, da jeg regner med, at det bliver endnu en hård sæson. Det er vi imidlertid gode til at håndtere.

Der er fordele og ulemper ved denne strukturændring, og jeg kan godt se, at der skulle gøres noget, nu når ligaen for eksempel på TV ikke er blevet promoveret særligt meget. Jeg  er derfor åben over for det nye tiltag og er spændt på at se, om der er hold i det nye tiltag.

Læs også

Sofie Holmboe Dahl: En fed oplevelse at møde en spiller på verdensklasseniveau

Sofie Holmboe Dahl var i går i aktion i første runde af India Open, hvor …

En kommentar

  1. I just love your blog thanks for sharing such a nice information about Badminton .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.