Lee Chong Wei har fået stjålet sin rekord af danske Mads Kolding

Tre nye nørdede facts om badminton

Loading

Vi har her samlet tre nye nørdede facts om badminton, som du kan underholde med til julefrokosten i klubben. Denne gang handler det om seertal, starten på badminton i Danmark og hæsblæsende smashrekorder.

1: Enorme seertal

Sammenlagt fulgte 1,1 milliard mennesker med, da badmintonturneringen blev afviklet ved OL i 1992. 24 år senere ved legene i Rio de Janeiro blev herresinglefinalen mellem Chen Long fra Kina og Lee Chong Wei fra Malaysia fulgt af 55 millioner seere i Kina. Herresinglefinalen var dermed den mest sete enkelte begivenhed i Kina ved sidste års olympiske lege.

I Indien blev sidste års OL-finale i damesingle mellem indiske P.V. Sindhu og spanske Carolina Marin set af mere end fem millioner. I følge IOC plejer det kun at være Cricket, der opnår den slags seertal i Indien. I Danmark blev de olympiske finaler i 2012 fulgt af knap en halv million danskere. Dengang stod Mathias Boe og Carsten Mogensen i herredoublefinalen mod Cai Yun og Fu Haifeng fra Kina. En finale, som danskerne endte med at tabe. Kineserne endte med at vinde OL-guldet.

Kilde: news.bbc.co.uk, politikken.dk & stillmed.olympic.org

 

2: Det startede i Skovshoved

Badminton var ikke helt fremmed for danskere inden 1925, og sporten var blandt andet blevet spillet på nogle af de danske godser. Men det var Skovshoved Idrætsforening (SIF), der i 1920’erne købte en træbygning på AB’s baneanlæg og lagde fundamentet for det, der senere skulle gøre badminton til en kæmpe klubsport i Danmark.

Læs hele historien på badminton.dk: De første spæde skridt

 

3: Hurtigste sport i verden

Badminton er verdens hurtigste sport, hvis man kigger på boldens hastighed. Lige under badminton ligger Golf og Jai Alai. I badminton har vi to hastighedsrekorder. En der er målt uden for kamp, og en der er målt under en kamp.

Rekorden for hurtigste smash under en kamp tilhørte i lang tid kinesiske Fu Haifeng med et smash på 332 kilometer i timen under Sudirman Cup i 2005. Siden har malaysiske Lee Chong Wei overtaget rekorden med et hug på 408 kilometer i timen under Hong Kong Open i 2015 – en rekord han stadig ejer ifølge Guinness World Records. Imidlertid har danske Mads Kolding siden overtaget rekorden fra Lee Chong Wei, da han under en holdkamp i den indiske liga sendte en fjerbold afsted med 426 kilometer i timen.

Den hurtigste smash uden for en kamp tilhørte i lang tid malaysiske Tan Boon Heong. Under en ketchertest slog den malaysiske herredoublespiller eftersigende et smash på 493 kilometer i timen. Her har Mads Kolding igen stjålet rekorden, da han i programmet “Sportslab” slog en smash på 506 kilometer i timen. Det er svært at vurdere, hvor sikre og konsekvente disse målinger er. Er der for eksempel nogen form for standardisering ved de målinger, der foretages i kampene? Men det vigtigste er jo, at vi med en rimelig margin kan kalde badminton for verdens hurtigste sport.

Kilde: olympic.ca, sport.tv2.dk & guinnessworldrecords.com

 

Læs også: Tre nørdede facts om badminton

Læs også

Dubai World Superseries Finals: Viktor Axelsen slår Lee Chong Wei i finalen

Efter en hurtig sejr i gårsdagens semifinale skulle Viktor Axelsen i dag forsøge at forsvare …

7 Kommentarer

 1. Jonas Mikkelsen elsker at det er et dansk blad som ikke ved at en dansker har verdensrekorden for det hurtigste smash uden for banen

 2. 🤯🤯🤯🤯🤯

 3. Søren Ørum Madsen

 4. The post shared is truthful, anyway. So, you are completely right! Be well!

 5. sw
  fhj
  rehfb
  hre
  gf
  yd
  fuhegw
  h
  f
  ehru
  fi
  uerh
  fu
  erh
  vuh
  ber
  ug
  b
  uerh
  fuh
  web
  hfjcb
  asj
  bj
  s
  hc
  dhs

  ds
  h

  yrefvyerhb
  rfhdshfb

 6. sw
  fhj
  rehfb
  hre
  gf
  yd
  fuhegw
  h
  f
  ehru
  fi
  uerh
  fu
  erh
  vuh
  ber
  ug
  b
  uerh
  fuh
  web
  hfjcb
  asj
  bj
  s
  hc
  dhs

  ds
  h

  yrefvyerhb
  rfhdshfb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.