VEB vinder bronze for kun anden gang i klubbens historie

Loading

For kun anden gang i klubbens historie lykkedes det onsdag aften Vendsyssel Elite Badminton at vinde DM-bronze. På hjemmebane i Arena Nord vandt VEB med 4-1 over Solrød Strand for øjnene af godt 500 tilskuere.

Kampen udviklede sig som forventet med en sejr til hvert hold i første runde. VEB’s Beiwen Zhang besejrede den unge svensker Johanna Magnusson med 21-18, 21-10. Det var amerikanerens 12. sejr i 12 kampe i damesingle i denne sæson i Badmintonligaen. På banen ved siden af tabte VEB’s Victor Svendsen med 23-25, 15-21 til Rasmus Fladberg, som for bare et år siden blev dansk mester i herresingle.

I damedouble var VEB’s Clara Nistad/Emma Wengberg knebne favoritter, men bagud med 11-17 i første sæt til Emma Karlsson/Sandra-Maria Jensen så det pludselig skidt ud set med VEB-øjne. Det lykkedes dog “Volvo-pigerne” fra VEB at vinde 21-19, 21-14. En sejr, som reelt fjernede spændingen om udfaldet.

Raul Must øgede føringen til 3-1, da han besejrede den godt kæmpende Jacob Nilsson med 21-19, 21-15. Og herefter lukkede og slukkede Maria Helsbøl/Lasse Mølhede bronzekampen med en sejr på 21-18, 21-17 over Lena Grebak/Theis Christiansen.

På dette tidspunkt havde Jacco Arends/Zvonimir Durkinjak netop vundet 21-18 i første sæt, men kampen blev herefter stoppet, fordi VEB havde sikret sejren.

VEB’s anden bronzemedalje var en realitet. Præcis 10 år er der mellem de to medaljer. VEB vandt bronze i 2007 ved at besejre Skælskør/Slagelse på udebane i Golden Set. Det var i VEB’s debutsæson i Badmintonligaen, som klubben har været en fast del af i nu 11 sæsoner.

Borgmester Birgit Hansen, Frederikshavn Kommune, og Peter Locht, formand for Holdturneringsudvalget i Badminton Danmark, sørgede for at overrække blomster til alle spillerne og medaljer til VEB.

Tilskuerne blev inviteret ud i Arena Nords Café til en øl eller et glas vin sammen med spillerne, og senere var der spisning for begge holds spillere, ledere og frivillige. I skrivende stund – kl. 00.30 – er festen i fuld gang i Arena Nord. Vi afslører ingen detaljer, men konstaterer med glæde, at humøret er fantastisk, at spillerne fra både Solrød og VEB hygger sig sammen.

Pressemeddelelse fra Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.