Bag kulissen: Copenhagen Masters

Loading

Årets Copenhagen Masters skydes i gang inden for de nærmeste timer, og publikum kan godt glæde sig til at se nogle interessante kampe. Turneringen har desværre været ret hårdt ramt af afbud, men de erstatninger, der er hentet ind, kan sagtens levere både gode og også underholdende kampe.

Vi kommer til at se en række af de danske topspillere møde nogle asiatiske og europæiske spillere, hvoraf nogle af dem tidligere har gjort livet surt for danskerne. Og de er allesammen nået frem til København i fin behold – trods visse udfordringer undervejs.

Hvor er min bagage?
Således havde flyselskabet glemt at sætte indernes bagage på flyet, da de rejste hjemmefra i forgårs… Derfor måtte Li-Ning og Yonex åbne deres døre på anden juledag for at ekvipere deres spillere. Men den gode nyhed er, at der i går aftes kl. 22 stod to personer fra lufthavnen inde på Falkoner Allé med syv stykker indisk bagage og spurgte, om det var her, de skulle afleveres. Det skabte glæde og ro i den indre indiske sjæl.

Indien er kommet hertil med tre spillere og en træner, Malaysia har sendt et enkelt doublepar med træner, og Indonesien syv spillere og en træner. Flere af dem var ret hårdt ramt af jetlag i går, men som de professionelle sportsfolk, de er, tog de ud og trænede i Amager Badminton Club på Markmandsgade. Her rendte et par unge spillere og hyggede sig, og en af dem fik lov til at slå et slag eller to med de udenlandske stjerner. Det gav sved på panden hos den unge ABC’er.

Hjemmelavet challenge-system
Det var en seriøs men også sjov træningssession at overvære. Indoneserne spillede nogle ret indstuderede øvelser, mens malaysierne og inderne slog sig sammen om en blanding af engelsk double og noget udefinerbart. Undervejs gik der hat og briller i den, og den ene malaysier kaldte en challenge på den forreste servelinje. Det var af gode grunde lidt svært at afgøre bolden via en challenge her til træningen, men jeres udsendte medarbejder blev sat til at filme linjen med sin mobiltelefon, og så havde vi lavet vores eget primitive challenge-system til resten af træningssessionen.

Velkomstmiddag
I går aftes stod den på velkomstmiddag for de udenlandske gæster. De to franske deltagere var landet fra Paris i mellemtiden og stødte derfor til gruppen. Middagen foregik på en thailandsk restaurant inde i byen, hvor der var disket op med lækker buffet, og der blev spist godt igennem. Herefter var det hjem og på hovedet i seng på hotellet for alle asiaterne – de kørte stadig på asiatisk tid og havde brug for en god nats søvn.

Læs også

Copenhagen Masters: Boe/Mogensen vandt underholdende finale

Første finale ved Copenhagen Masters er netop færdigspillet og det var i herredouble, hvor Mathias …