Foto @ BadmintonBladet

Nye mixed-konstellationer: Christinna Pedersen og Joachim Fischer færdige som makkere

Loading

Badminton Danmarks sportslige ledelse tror ikke på Joachim Fischer som medaljetager ved OL i Tokyo om tre år. Det åbner op for flere rokader blandt mixeddouble-kontellationerne på den danske forbundstræning.

Som et led i en OL-strategi, hvor Badminton Danmark ønsker at være medaljekandidat i mixeddouble-rækken, foretages der nu rokeringer blandt de bedste danske mixeddouble-par. Det betyder blandt andet, at Christinna Pedersen og Joachim Fischers makkerskab på den største scene er slut.

– Det har ikke været nogen nem beslutning, og den er ikke taget i løbet af et par dage. Vi har brugt lang tid på at drøfte, hvordan vi kunne stå med det bedste medaljepotentiale i mixeddouble ved OL i 2020, og denne analyse har ført til beslutningen om at lave nye konstellationer i mixeddouble. En konsekvens er blandt andet, at Christinna og Joachim ikke længere skal spille sammen. Vi har kæmpe stor respekt for de resultater, de to har opnået sammen, som både tæller VM- og OL-medaljer, og de har uden tvivl været nogle fantastisk gode ambassadører for vores sport, siger sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom i en pressemeddelelse.

Det bliver i stedet bornholmeren Mathias Christiansen, som man vil satse på som makker til Christinna Pedersen. Mathias Christiansen har leveret flot spil gennem en længere periode både i mixeddouble og i herredouble, og bliver dermed en medaljesatsning ved legene i Tokyo.

Fischer stadig inde omkring forbundet
Den ankelskadede Joachim Fishcer skal fortsat ses som en del af Badminton Danmarks Brøndby-træning, og fra forbundets side satses der i øjeblikket på, at man kan finde en makker til Fischer, når han kommer tilbage på banen.

– Vi mener, at Christinna Pedersen har potentialet til at indgå i en konstellation på højeste niveau, der har medaljechancer ved OL i Tokyo. Vores vurdering i forhold til Joachim er, at han om tre år, når OL afholdes ikke vil være en realistisk medaljekandidat. Han har dog stadig mange kvaliteter og en stor erfaring, han kan give videre til yngre spillere. Derfor håber vi på at finde en makkermæssig løsning til gavn for både Joachim og Badminton Danmark, når han er tilbage fra sin skade, så vi kan fortsætte vores samarbejde, afslutter Jens Meibom til Badminton Danmarks egen hjemmeside.

Rokaden betyder desuden, at Sara Thygesen fremover vil spille sammen med Niclas Nøhr, mens Anders Skaarup Rasmussen og Line Kjærsfeldt bliver et makkerpar.

Kilde: Badminton Danmark

Læs også

Pedersen og Juhl knuste syvendeseedet par

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sejrede i kvartfinalen ved Malaysia Masters. Pedersen og Juhl, der …

18 Kommentarer

 1. Åh nej 😢det er synd at det skal slutte på den måde 😢øv øv for Joachim 👎😿

 2. ØV. ØV. ØV. 👎👎

 3. Øv øv men tak for mange gode år

 4. Ej det trist 😢. Men tak til jer begge for gode kampe, og år man har fuldt jer

 5. HÃ¥rdt men fornuftigt synes jeg

 6. Øv øv øv håber den bedste fremtid for Fischer

 7. Meget trist at badmintonspillerne ikke selv bestemmer hvem de spiller sammen med, men dikteres fra forbundet.

 8. jeg er nu ret sikker på at hvis christinna ikke ville spille med mathias, så var det nok heller ikke blevet sådan, selvfølgelig er det trist og joachim er en pisse god person, men man må jo også se fremad, men nu er det også Danmark de stiller op for, og dem der betaler meget af deres løn.

 9. It’s a bad news indeed, association is abandon a player that fight for nation and country glory for 10 years and carry the Denmark flag logo while fight for glory at world championships but unfortunately he injured himself and had a broken bones and had to go through it for 3-4 months to get back feet again but certain individual players that influrnt the association and kill him instantly and give him more pain while he has a physical pain now at home. This is unfair to him and all others player should learn from this as this is the pattern things that happen right now.

 10. Der er da ingen der tvinges til at spille sammen med andre og denne beslutning er meget fornuftig. Det er der imod overraskende at Christinna stadig vil spille i to kategorier men det vurderes nok at det kan hun godt.

 11. Mon ikke de fleste topspillere mener de først og fremmest stiller op for sig selv. Så er der turneringer som OL og holdlandskampene, hvor de stiller op for Danmark. Vi har sat et system op hvor Danmark støtter spillerne, men åbenlyst med positivt og negativt påhæng. Hvis man ikke lystrer forbundet har vi jo set hvad der sker, det er jo ikke så lang tid siden at vi havde en storkonflikt hvor de fleste af vores topspillere blev udelukket og det var ikke første gang.

 12. Lars Steenberg selvfølgelig stiller de op for dem selv, men problemet ligger i, at hvis du vil til VM,Ol,EM og alt det andet sjove, så må du stille op som du bliver bedt, og de laver jo disse par, udfra hvad de mener er bedst, også må du jo spørge dig selv, der er 2½ år til OL, igen hvad giver så bedst chance? nogle der kun får 1 år til at spille sig sammen, eller nogen som rent faktisk får tid? og hun kunne jo bare sige nej til at spille med mathias, og kun stille op i dame doublen, det tror jeg også de havde godtaget.

 13. Mit fokus er generelt og ikke på denne specifikke konstellation. Du får det til at lyde som om det hele drejer sig om at stille op for Danmark til OL etc. For topspillerne er det er først og fremmest deres arbejde, hvor de skal tjene penge. Man burde nærmere stille spørgsmålet om det er rimeligt, at et forbund bestemmer hvem der spiller sammen i alle turneringer eller om de ikke burde nøjes med at bestemme hvem der skal udtages til landskampe. Personligt synes jeg langt bedre om det mere individuelle præg vi fx ser i tennis. Så ville vi heller ikke se Kina snyde gang på gang.

 14. What do you think? Can’t describe if im in Fischer position 😩😭 but i think if mathias play with Pedersen, mathias can explore more his skill and strength to achieve the goals for Olympic 2020 😵💪 Anna F. Christensen

 15. Whoa 41 yo, but mathias boe still on fire with his age! I hope the best for fischer😊

 16. Lars Steenberg Det er også fint den måde man gør det på i tennis men det er jo også en sport hvor VM og EM ikke eksisterer som vi kender det fra andre sportsgrene. Selvfølgelig har vi landshold i tennis også og der er der jo også en landstræner der udtager holdet. I badminton er det jo ligesom i fx fodbold, at det er de bedste der skal udtages med det mål om at forsøge at nå så langt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.