Sophia Grundtvig skal spille Badmintonliga for VEB i denne runde. Foto @ VEB

Vendsyssel og Aarhus-klub går nye veje

Loading

Ligaklubben Vendsyssel Elite Badminton og Aarhus-klubben Skaade Elite Badminton har indledt et samarbejde, som aldrig er set før i dansk badminton. Samarbejdet giver ambitiøse talenter i Aarhus-området fleksible muligheder, når det gælder valg af træning og klub. Samtidig styrker det talentudviklingen i Vendsyssel. Det fortæller VEB i en pressemeddelelse.

VEB’s mål med samarbejdet er, at der i løbet af to-tre år kommer spillere fra Skaade Elite Badminton på ligaholdet i Vendsyssel, ligesom talenter, der flytter fra Vendsyssel til Aarhus for at læse videre, får nemmere adgang til en klub at træne i.

Nok så vigtigt bliver Skaade Elite Badmintons meget dygtige og profilerede træner, Thomas Engholm, en del af trænerteamet i VEB, som ikke blot består af et ligahold, men fire seniorhold og de bedste ungdomsspillere i området. Engholms opgave bliver især talentudvikling.

– Det er vildt spændende, og vi ser frem til samarbejdet, som vi mener åbner mange interessante muligheder – ikke mindst når det gælder talentudvikling i både Aarhus-området og Vendsyssel, siger Jan R. Jensen, VEB’s formand.

Allerede i næste sæson vil mindst én spiller fra Skaade Elite Badminton være af finde på et af VEB’s hold. Sophia Grundtvig, som er en af landets talentfulde U15-spillere i damesingle, rykker op i U17 og skifter til VEB, hvor forventningen er, at hun i første omgang tilspiller sig en plads på 3. divisionsholdet.

Samarbejde med divisionsklub
Spillerne vælger selv, hvor mange gange de ønsker at træne under Thomas Engholm i Skaade Elite Badminton, og de behøver ikke at repræsentere klubben i individuelle turneringer.

– Det er helt i orden for os, hvis de kun træner her eksempelvis to eller tre gange om ugen. Det blander vi os ikke i. Der er heller ingen krav om, at de skal repræsentere VEB i holdturneringen. De vælger selv, hvilken klub de vil spille for. Skaade Elite Badminton er en nystartet klub i 2015 og har ikke haft et formelt samarbejde med en divisionsklub, siger Thomas Engholm..

– Det får vi nu, og dermed føler vi, at den sidste brik i vores puslespil er lagt. Det gør mig ekstra glad, at det netop er VEB, vi har lavet en aftale med. Det er en sympatisk klub med Jan R. Jensen i spidsen, som på alle måder tiltaler mig.

Ud af boksen
Han har i en årrække udviklet og trænet mange talenter i aarhusiansk badminton, og flere af disse talenter er i disse år ved at markere sig på seniorplan. P.t. er 19 spillere tilknyttet det ambitiøse træningsmiljø i Skaade Elite Badminton. En stor del af spillerne vil i næste sæson have mulighed for at spille med på et seniorhold.

– Vi har tænkt lidt ud af boksen i dansk badminton med vores koncept. Vi leverer den seriøse, målrettede og individuelle træning, som kan være et fuldt tilbud eller et supplement til træning i en anden klub. Spillerne vælger selv hvilken klub, de ønsker at spille for, forklarer Thomas Engholm.

Indisk inspiration
Han samarbejder også med Prakash Padukone Badminton Academy i Bangalore i Indien. Den indiske træningskultur adskiller sig på flere punkter fra den danske, men der er ingen tvivl om, at der kan hentes meget inspiration og værdifuld viden hos hinanden.

– I de kommende år vil der i perioder komme indiske spillere og trænere til VEB og Aarhus. Det vil dels kunne styrke træningsmiljøet for spillerne og dels give et boost til trænerne, så der tænkes i nye/andre baner. På sigt er det ikke umuligt, at der vil indgå indiske spillere på VEB’s ligahold, udtaler Thomas Engholm.

Brug for alternativer
Michael Grundtvig er formand for Skaade Elite Badminton. Han anerkender det store arbejde, der laves i mange danske klubber, men mener også, at der er brug for alternativer i talentudviklingen.

– Vores model ligner i højere grad noget, vi kender fra flere andre lande, hvor spillerne vælger træner/akademi på baggrund af, hvad den enkelte har brug for. Vores holdning er, at spillere er forskellige og har forskellige veje til at blive dygtige til badminton.

– Vi tilbyder en anden vej, hvor spilleren har stor medindflydelse på, hvordan deres træning skal sættes sammen, hvor meget de ønsker at træne og hvilke trænere de i øvrigt har behov for i deres individuelle udvikling. Vi vil gerne bidrage med at skabe individualister gennem et stærkt træningsfællesskab, hvor spillerne arbejder hårdt for sig selv og fællesskabet.

– I sidste ende handler det om at være med til at fastholde og udvikle badmintonspillere til gavn for dansk badminton generelt, udtaler Michael Grundtvig.

Læs også

DM-semifinale: Marin-afbud gav maksimal spænding i Skælskør

Det store opgør mellem Carolina Marin og Beiwen Zhang udeblev, men spændingen var intakt indtil …