Sune Gavnholt spillede i dag sin afskedskamp for Ikast, der hjemme tabte 1-4 til Gentofte. Foto @ Annette Vollertzen

Danske spillere elsker udlandet: Ikast-træner mener, at man skal finde en balance

Loading

En del danske spillere tager hvert år til udlandet for at deltage i turneringer. Sune Gavnholt mener, at dette er fint, men at der bør være en balance i de turneringer, man spiller:

– Jeg ser det som en samlet pakke. Der er mange fordele ved at tage ud at spille. Det handler også om, hvad man ellers gør. Hvis man kun tager ud og spille, skal man lære at være favorit, at spille på niveau og spille lidt op af. Ofte spiller man op af i udlandet. Det er lidt den nemme løsning, da der ikke er så meget pres på en.

Han fortsætter:

– Hvis man nu er nummer 150-200 i verden, er det også vigtigt, man lærer at vinde nogle senior mesterrække-turneringer herhjemme. Så får man en erfaring i at vinde, og det er også meget udviklende. Man skal ikke altid tage ud for den oplevelse, det er at spille i udlandet. Der kan det nemlig være lidt en billig baggrund, at man så vinder et par kampe, og så er det fint. Man skal som sagt gerne lære både at være favorit, at spille på niveau og spille lidt op af.

Vigtigt at spille de danske turneringer

Gavnholt er selv ude til fem nationale turneringer om året og ser det som spillernes opgave at være med til at gøre disse mindre udvandede:

– Man må beslutte sig for, at jeg spiller de her turneringer, så man skaber en tendens. Men jeg ser dog mange gode spillere, der spiller i de danske turneringer. Især i herresinglerækken er de stærke.

Han peger desuden på, at det især for en aldersgruppe er vigtigt, at man holder fast i at spille de nationale turneringer:

– Det er fint at lære at komme ud og spille under andre forhold. Indtil man får et internationalt gennembrud, er det dog vigtigt, at man holder fast i de nationale danske turneringer. Især dem, der i 20-erne. Det er nemlig vigtigt, at de unge på 18-19 år ikke tænker allerede der, at jeg bare skal til udlandet. At spille de danske turneringer giver dem nemlig hård på brystet til at komme til udlandet.

Klubberne har et ansvar

De spillere, BadmintonBladet har talt med, snakkede blandt andet om dårlige præmier som et af de aspekter, som kunne gøres bedre i de nationale turneringer. Gavnholt er enig og mener, at der her kan gøres mere:

– Klubarrangørene skal skabe bedre events. Hvis man har holdt den samme turnering i 30 år, må man evaluere af og til. Jeg ved godt, at det kan være svært at skaffe sponsorer i forhold til præmier. Så måske kan man et år skaffe nogle, der for eksempel leverer energidrikke, som man ser til ungdoms DM-er. Og så kan man lidt hype omkring det på blandt andet de sociale medier.

Spillerne nævner også det professionelle setup i udlandet som noget, der gør det at rejse til udlandet, attraktivt. Gavnholt forstår dette, men håber igen, at man også kan se en ide i at spille i Danmark:

– Der er blandt andet livescore og dommere på til alle kampe. Jeg kan derfor godt følge, at de vil ud. Jeg håber dog også de kan se, at de får noget ud af at spille de danske turneringer. I Ikast opfordrer jeg dem til at spille de danske turneringer, hvilket mange gør, og det får de hår på brystet af.

Den nye rangliste kommer også til at spille en rolle, mener Gavnholt:

– Den nye rangliste er interessant for ungdom, hvor jeg tror den vil sætte en stopper for pointrytteri. For seniorerne skal man gøre det attraktivt at spille i Danmark. Jeg håber derfor ikke, at man får minuspoint i de danske turneringer, da man bare skal ud og spille disse turneringer. Jeg vil dog ikke dømme ranglisten endnu, før den bliver sat i kraft.

I morgen kommer Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark, med nogle betragtninger omkring emnet.

Læs også

Ligakval: Ikast reddede point hjemme mod KMB2010

Ligakvalifikationen går ind i sin afgørende fase, og som sidste år, er der tre hold …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.