Dubai: Ørkenfjer, dag 2

Loading

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fik her til morgen oprejsning for deres knebne nederlag i går ved Superserie-finalerne i Dubais ørken (20-22 i tredje sæt til verdensmestrene Tian Qing og Zhao Yunlei), da de vandt deres anden gruppekamp mod Eefje Muskens og Selena Piek.

De danske piger havde godt styr på hollænderne, og kun i starten af andet sæt var det en tæt kamp. Det blev dog til sikker dansk sejr på 21-15 21-16, og Christinna og Kamilla kan dermed selv afgøre deres videre færd i Dubai, når de skal spille deres sidste gruppekamp mod Greysia Polii og Nitya Krishinda Maheswari fra Indonesien.

Dansk momentum
Sammen med Joachim Fischer Nielsen skal Christinna Pedersen i kamp i mixdouble senere i dag, når de to møder kineserne Liu Cheng og Bao Yixin. Kineserne fører 5-2 i indbyrdes opgør men da de to danske sejre er kommet i de seneste to opgør, er der grund til optimisme til dagens opgør. Ligeledes skal gårsdagens nederlag på 21-19 19-21 22-24 revancheres, hvis mixen skal have en chance for at gå videre ved Superserie-finalerne, så den skal have fuld skrue i eftermiddag.

Singlerne ser godt ud
Herresinglerne Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen kom begge rigtig godt fra start med sejre i deres respektive kampe i går. Begge kan dermed sikre deres videre færd i Dubai ved at vinde deres kampe i dag.

Viktor skal op mod Kidambi Srikanth fra Indien, som selv skal bruge en sejr for ikke at være færdig ved Superserie-finalerne allerede på dag to. Inderen tabte sin første kamp stort i går men med sejr i begge sine tidligere opgør mod Viktor, skal vi ikke regne med, at det blive nogen walkover for den lange dansker.

Jan skal møde Tian Houwei fra Kina, der blev inviteret, da Lin Dan meldte afbud på grund af en skade. Jan har som regel et godt tag på Houwei og fører 2-1 i indbyrdes opgør. Med sejr kan han spille frit mod Chen Long i morgen, da han med to sejre i gruppespillet er sikret videre færd i turneringen.

Afgørelse i double kan komme i dag
Gruppe B i herredouble kan meget vel finde sin afgørelse for begge danske par i dag. Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding tabte danskeropgøret mod Mathias Boe og Carsten Mogensen med 21-18 16-21 17-21 i går og er dermed ude af turneringen, hvis de taber igen i dag.

Mads’erne skal op mod Chai Biao og Hong Wei fra Kina, som desværre har et godt tag på de to danskere. Kineserne har vundet tre ud af fire opgør tidligere, som alle er spillet i år, og med en placering som nummer 5 på verdensranglisten er de da heller ikke hvem som helst. Mads og Mads skal derfor op i højeste gear i dag for at sikre mulighed for overlevelse i gruppen.

Mathias og Carsten møder Kim Gi Jung og Kim Sa Rang fra Korea, som for deres del også skal bruge en sejr. Koreanerne tabte med 22-24 til Biao og Wei i tredje sæt i går og vil rigtig gerne have dette revancheret. Det er naturligvis op til Mathias og Carsten at forhindre dette, så de i stedet for selv sikrer, at de går videre fra gruppen.

VM-revanche
Af andre interessante kampe i dag kan bl.a. nævnes en gentagelse af VM-finalen i damesingle, når Carolina Marín og Saina Nehwal mødes. Saina så ikke skarp ud i går, hvor hun tabte stort til japanske Nozomi Okuhara. Da Carolina vandt sin kamp stort set lige så nemt, som Saina tabte sin, er det muligt, at inderen frygter at løbe ind i et decideret spansk stormvejr senere i dag.

Du kan se programmet og resultaterne fra dagens kampe i Dubai her.

Læs også

Viktor og Jan viste storspil på førstedagen i Dubai

Der er absolut mulighed for at opgradere julegaverne, hvis de danske badmintonspillere klarer sig godt …