Vinder Danmark to EM-guldmedaljer i Kazan?

Loading

Lige nu er EM for hold i Kazan i fuld gang. Kommer Danmark hjem med to guldmedaljer?

Det danske herre- og damelandshold i badminton er forsvarende Europamestre. Desuden er begge hold topseedede. Dermed er favoritrollen på plads.

Spørgsmålet er, hvor vidt holdene kan levere den ventede guldmedalje.

De fleste eksperter og lægfolk er enige om, at herreholdet er så stærkt, at der skal flere, alvorlige skader til for, at EM-titlen skal hives fra danskerne. Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe/Carsten Mogensen hører alle til i den absolutte verdenstop, og reserverne ligger ikke langt efter.

Alle de tre bedste herresingler har måtte melde afbud for nylig til DM og holdkampe. Det kan være den faktor, der skaber sensationen, at Danmark taber. Men både Rusland, England, Tyskland og Frankrig vil alle have vanskeligt ved at matche Danmark, selv med 2-3 skader.

På damesiden har den danske bredde sin force. Vi har en stribe damesingler, der er jævnbyrdige, og de leverede varen i 2014 i Basel. Dengang var Pigetalentprojektet relativt nyt, men alligevel rykkede pigerne sammen og sejrede på fornem vis.

Dengang slog Danmark Rusland i finalen, men andre lande er stærkere end russerne idag.

Spanien med verdensmester Marin i spidsen har flere gode damesingler. Til gengæld har de ingenting i de etablerede damedoubler, og selv om spanierne skulle sætte Marin i damedouble har både Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen kvalitet nok til at sætte sig igennem.

Bulgarien er en farlig outsider. De minder på sin vis om Danmark, da de har fin bredde på holdet. Deres stærkeste kort er Stoeva-søstrene i damedouble, og her har Danmark ligeledes vores stærkeste kort. Blander Bulgarerne kortene rigtigt kan de udfordre Danmark i de fleste kampe, og de vil være et spændende opgør.

Tyskland har flere stærke spillere i både damesingle og damedouble. De vil udfordre Danmark i fire af fem kampe, og det vil være de mentale ressourcer, der afgør sådan en kamp. Danmark står til at møde Tyskland i semifinalen.

Vinder Danmark to guldmedaljer ved hold-EM. Vi er sikre på, at herrerne gør. Pigerne bliver udfordret, men er til gengæld mere erfarne og har prøvet det før, så de er det hold, der har største chance for det. Så, ja, Danmark vinder to gange guld i Kazan!

Lige nu spiller Danmark første kamp i gruppe 1 mod Finland.

 

Læs også

EMTC 2016: Guld trods chokstart

Det startede ikke just efter planen da det danske herrelandshold i badminton spillede EM finale …