Jacob ved VM i Indonesien i 2015. Foto: @Privat

Tysk landstræner vender næsen hjem

Loading

Den nuværende tyske landstræner i badminton er nu snart forhenværende tysk landstræner. Jacob Oehlenschlæger har siden sommeren 2013 bestridt jobbet, men ved kontraktudløb ved udgangen af 2016 er det slut.

Grunden til stoppet skal bestemt ikke findes i arbejdet men i det personlige.

– Jeg har været tysk landstræner i snart tre år, og har samtidig haft kæreste og barn i Danmark, og nu er tiden så kommet til at familien skal prioriteres, da det ikke er foreneligt med det familieliv, vi ønsker, at vi er bosat i hvert vores land, fortæller Jacob.

Blandt oplevelserne i det tyske kan blandt andet tælles Sudirman Cup, hvor Tyskland har været med fremme og skulle forsøge at spille op mod Kina. Samtidig med at flere af de tyske spillere har været med til de store turneringer.

Tidligere stillinger
2013-2016Tysk Landstræner for Herrerne
2009-2013Chefungdomstræner i Greve Strands Badmintonklub
2005-2009Chefungdomstræner i Kolding Badmintonklub
2007-2009Seniorcheftræner i Odense Badmintonklub
2005-2009Dansk Ungdomslandstræner
Uddannelse
Cand.scient. i Idræt og Sundhed
Elitetræneruddannelse fra Danmarks Trænerskole i Aalborg

Senest ved årets udgang er der således en tidligere tysk landstræner på markedet selvom der allerede nu er flere mulige destinationer.

– Selvom det er forholdsvist nyt at jeg stopper til sommer, er der forskellige henvendelser fra Danmark, så der er masser at tage stilling til.

Fremtiden er dog langt fra bestemt, men emnet er klart, det skal være noget med udvikling. For Jacob er det nemlig vigtigt at de erfaringer han har gjort sig, både fra job og studiet på idræt kan hjælpe andre med at udvikle sig.

– Som tysk landstræner har jeg haft fornøjelsen af at skulle udvikle spillere i den sidste fase i deres udvikling som sportsudøvere, hvor det tidligere har været ungdomsspillere. For mig er det derfor vigtigt at når jeg skal finde det næste skridt i min udvikling, at det også er et sted hvor jeg kan bruge min viden og kompetencer.

Selvom Jacob har brugt det meste af sin karriere som badmintontræner, er det heller ikke engang sikkert at det bliver i badmintonhallen at fremtiden ender.

– Jeg har i nogle år også arbejdet med udvikling af golfspillere og setup’et omkring dem. Selvom der er forskel på eksempelvis badminton og golf, så er der også rigtig mange ting som er ens. Nemlig det at være eliteudøver og deres setup. Det at kunne bryde udviklingen ned planer og opnåelige mål er noget som går igen.

Et godt eksempel herpå ser Jacob som det arbejde Preben Nørgaard har leveret i Solrød. Her har der ikke blot været tale om den enkelte spiller, men også klubben og dennes kultur og tilgang til at blive bedre.

– Mange badmintonklubber glemmer måske lidt at udvikling ikke blot er den næste store stjerne, men også hvordan man som klub organiserer sig. Det kan være lige fra bestyrelsens sammensætning, til hvordan man prioriterer økonomi og banetid. Udvikling af rammerne og betingelserne for at spillere kan udvikle sig, synes jeg også er super spændende.

Selvom næste skridt skal planlægges er der stadig fuld fokus på OL, og at få leveret nogle gode resultater til Tyskland, inden turen altså går hjem til Danmark. Således er det forventet at Tyskland har 5-6 spillere med til OL i Rio.

Læs også

VM • 22.-28. august 2022 • Tokyo • TV2 Sport

TV2 Sport er med alle dage fra VM i Tokyo! Se lige nogle af sendetiderne… …

En kommentar